Helsingin hovioikeus antoi ensimmäisen tuomionsa törkeästä lapsenraiskauksesta – korotti tuomion 5,5 vuoteen

Poliisille ilmoitetut lapseen kohdistuneet seksuaalirikokset nousivat hurjat 30 prosenttia 3:52
Poliisille ilmoitettujen lapseen kohdistuneiden seksuaalirikosten määrät nousivat lähes kolmanneksen.

Helsingin hovioikeus korotti törkeästä lapsenraiskauksesta tuomitun 22-vuotiaan rangaistuksen viiden ja puolen vuoden vankeusrangaistukseksi. Hovioikeus antoi tapauksessa ensimmäistä kertaa tuomion törkeästä lapsenraiskauksesta, eikä muissa hovioikeuksissakaan ole tiettävästi ratkaistu kyseistä rikosnimikettä koskevia asioita kuin kaksi kertaa.

Tapauksessa poikkeuksellista oli se, että kertaakaan aiemmin ei muutoksenhaussa ole haettu rangaistuksen koventamista kyseisessä nimikkeessä.

Tekijä oli raiskannut teossa 15 vuotta 10 kuukautta vanhan uhrin, ja käräjäoikeus oli tuominnut hänet teosta 4 vuoden 2 kuukauden vankeusrangaistukseen. Syyttäjä kuitenkin valitti tuomiosta hovioikeuteen. Hovioikeus päätyi korottamaan tuomiota yli vuodella.

– Hovioikeus katsoi, että huomioon ottaen tekoon liittyneet useat teon vahingollisuutta ja vaarallisuutta sekä vastaajan syyllisyyttä lisäävät seikat samoin kuin lainsäätäjän tarkoitus rangaistustason ankaroittamiseksi rangaistusta oli korotettava,  hovioikeuden tiedotteessa kerrotaan.

Lue myös:

    Uusimmat