Helmi kokeili suolahuonetta: Saiko iho-ongelmainen avun oireisiinsa?

Suolahuonehoidosta voi olla apua kuivan ihon ja psoriasiksen hoidossa. Helmi testasi, miltä hoito tuntuu.

Psoriasiksesta kärsivä 27-vuotias nainen ja kuivasta ihosta kärsivä 30-vuotias nainen testasivat, saavatko he suolahuoneesta avun iho-ongelmiinsa. Tältä ensimmäinen kokeilukerta suolahuoneessa tuntui:

Nainen, 27: Levähdyshetki kiireen keskellä

"Olin odottanut jotain vaikuttavampaa, vaikka kyllähän viileähkössä ja raikkaassa huoneessa istuskelu miellyttävillä lökötuoleilla oli ihan rentouttava kokemus itsessään. Aluksi tunsin pieni suolan makua kielellä ja hengityksessä tuntui hassulta, mutta siihen tottui nopeasti. En viitsinyt silti vetää kovin syvään henkeä – ajatus suolasta tunkeutumassa keuhkorakkuloihin ei tunnu kovin miellyttävältä, vaikka se varmasti hyvää tekeekin. Minulla suolahuoneessa istuskelu osui keskelle arkipäivää, joten se toimi hyvänä levähdyshetkenä kiireen keskellä.

Ihoni tuntui hoidon jälkeen ehkä hieman pehmeämmältä kuin normaalisti, mutta psoriasiskohtani säärissä olivat hoidon jälkeen yhtä pahat kuin ennenkin. Ehkä yksi kerta ei vielä tepsi oireisiin. Voisin kokeilla, miten sarjassa otetut suolahuonehoidot vaikuttavat. Kovin kalliiltahan lysti tuntuu, jos se ei vaikuta näkyvästi."

Nainen, 30: Iho tuntui pehmeämmältä hoidon jälkeen

"Olen kärsinyt kuivasta ihosta koko ikäni, joten ajatus suolahuoneesta tuntui ihanalta. Olin yllättynyt, että suolahuoneessa istuminen ei tuntunut juuri missään. Olin odottanut, että suola tuntuisi iholla voimakkaammin. Sisään hengittäessä suolan saattoi kuitenkin tuntea kevyesti kielellä. Istuminen valkoisessa huoneessa tuntui silti terapeuttiselta. Harvoin on aikaa pysähtyä 40 minuutiksi vain olemaan.

Hoidon jälkeen ihoni tuntui hieman pehmeämmältä kuin yleensä ja vaikutus pysyi joitakin päiviä. Olisikin mielenkiintoista kokeilla, miten intensiivinen hoitojakso vaikuttaa ihon kuntoon. Kuivat kyynärpäät eivät vielä pehmentyneet, joten kokeilisin mielläni, onko useammasta suolahuonehoitokerrasta todella apua kuivan ihon hoitoon."

Tuloksia 5–15 hoitokerralla

Katin Kauneuskulmasta muistutetaan, että parhaisiin hoitotuloksiin päästään, kun suolahoidossa käy 5-15 kertaa peräkkäin mahdollisimman intensiivisenä jaksona.

– Hoidon alussa saattavat oireet hieman lisääntyä, mutta se on merkki paranemisprosessista. Elimistö tekee suolan avulla omaa paranemistyötään, Anu Husso kertoo.

Suolahuone on luonnonmukainen ja rentouttava hoitomuoto erityisesti iho- ja hengitystieongelmiin. Hoito tapahtuu vuorisuolalla vuoratussa huoneessa, johon sumutetaan hienojakoista suolatomua. Keuhkorakkuloihin tunkeutuva suola vähentää tulehduksia ja helpottaa hengenahdistusta. Iho-oireista kärsiville, kuten atoopikoille, suola tuo helpotusta tunkeutumalla huokosiin ja imemällä niihin kosteutta ympäröivästä ilmasta.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja