Helleraja ylittyy tällä viikolla koko maassa eikä lämpö siihen lopu: Kesäinen sää hellii Suomea syyskuun puolelle asti!

Loppukesä nautitaan lämmöstä ja osassa maata jopa helteistä, kun lämmintä ilmamassaa virtaa Suomeen.

Sateet ovat vähissä. Viime yön aikana niitä saatiin viime yön aikana vielä maan keski- ja pohjoisosassa, mutta tänään päivällä vesihippuset tulevat rintamassa, joka halkoo maan keskiosaa.

– Helleraja saattaa ylittyä jo maanantaina Etelä-Suomessa, MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi sanoo.

– Tiistaina helle yltää Länsi-Suomeen ja keskiviikkona lämmöstä päästään nauttimaan myös maan pohjoisosissa. Koko maassa on tällöin yli 20 astetta lämmintä

Maan eteläosassa saattaa olla vähän pilviharsoa maanantain aikana. Se rajoittaa lämpötilan nousua, mutta iltapäivän edetessä yksittäisillä paikkakunnilla maan eteläosassa voidaan yltää tänään jo hellerajoille.

– Alle 20 asteen jäädään kuitenkin maan itä- ja keskiosassa, samoin pohjoisessa, jossa tulee myös jonkin verran sateita itä-Lapissa. Mutta nuokin sateet painelevat hyvää vauhtia Venäjän puolelle, Rintaniemi sanoo.

Merkittävää kylmenemistä ei tiedossa

Viikon lämpimimmät päivät ovat siis tiistai ja keskiviikko. Lämpö ei kuitenkaan lopu siihen, vaan torstaina hellettä on etenkin lännessä.

Viikon ainoa sadepäivä osuu perjantaille.

– Perjantaina sade- ja ukkoskuurojen rintama kulkee Suomen yli itään, mutta sateiden jälkeen on jälleen kesäisen lämmintä eli noin 20 astetta maan etelä- ja keskiosassa. Perjantain sateet eivät kastele joka paikkaa eli tästä on tulossa lämmin ja kuiva viikko, Rintaniemi sanoo.

Rintaniemen mukaan merkittävää kylmenemistä ei ole tiedossa, vaan syyskuun puolelle asti nautitaan kesäisestä lämmöstä, hellelukemista ei kuitenkaan ole enää varmuutta.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja