Helleraja on jo paukkunut, luvassa 2000-luvun toistaiseksi lämpimin juhannus: "Todennäköisesti tulee 30 asteen ylityksiä"

Helleraja on paukkunut juhannusaattona jo usealla paikkakunnalla Länsi-Suomessa. Helteestä voi puhua, kun lämpötila ylittää 25 astetta. Iltapäivällä kello yhteen mennessä päivän ylin lukema oli mitattu Seinäjoella Etelä-Pohjanmaalla, jossa elohopea kipusi 26,7 asteeseen.

– On mahdollista, että lämpötila käy tänään yli 28 asteessa, MTV:n meteorologi Miina Manninen kertoo. 

Mannisen mukaan päivän ylimmät lämpötilat saavutetaan iltapäivällä kolmen aikoihin. 

– Huomenna on vielä lämpimämpää, todennäköisesti tulee 30 asteen ylityksiä kuumemmilla paikkakunnilla. Myös Lapissa mitataan huomenna hellelukemia.

– Ei ole jokavuotista, että on näin laajalti hellettä, sekä juhannusaattona, että juhannuspäivänä, Manninen summaa. 

Luvassa 2000-luvun toistaiseksi lämpimin juhannus

Kuluvasta juhannuksesta on tulossa suurella todennäköisyydellä vuosituhannen toistaiseksi lämpimin. Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Jani Parviaisen mukaan 30 asteen raja ei ole mennyt 2000-luvulla vielä kertaakaan rikki juhannuksena.

Viimeksi yli 30 asteen juhannushelteitä koettiin vuonna 1999, jolloin lämpömittarit näyttivät reilusti yli 30 astetta.

Juhannusyöstä on tulossa suhteellisen lämmin. Yön alimmat lämpötilat ovat 15 asteen tienoilla maan etelä- ja keskiosissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa paikoin eteläisessä Suomessa ja Lapissa. Varoitus on perjantaina voimassa Uudellamaalla, Satakunnassa, Varsinais-Suomessa, Ahvenanmaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä ja Kymenlaaksossa ja Ylitorniossa, Pellossa, Rovaniemellä sekä Pelkosenniemellä. Lauantaina metsäpalovaroituksia on voimassa laajemmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja