Helleaallon paahtamat saksalaiset rynnistivät Suomeen kesäkuussa – venäläisten yöpymismäärä sen sijaan laski

Suomi oli kesäkuussa ulkomaan matkailijoista erityisesti saksalaisten suosiossa. Saksalaisten yöpymiset lisääntyivät edellisvuoden kesäkuusta 12 prosentilla, ja saksalaiset olivat myös suurin ulkomaalaisten ryhmä 84 000 yöpymisellään. Asia käy ilmi Tilastokeskuksen majoitusalalta keräämistä tiedoista.

Kesäkuun lopulla Saksaa ja suurta osaa Euroopasta paahtoi ensimmäinen kesän kahdesta voimakkaasta helleaallosta. Kuumuus on koetellut Eurooppaa myös heinäkuussa, ja 40 asteen raja on monin paikoin rikkoutunut.

Suomessa kotimaan matkailijoiden yöpyminen majoitusliikkeissä lisääntyi kesäkuussa 6,4 prosenttia viime vuoden samaan ajanjaksoon verrattuna. Kotimaan matkailijoille tilastoitiin 1,67 miljoonaa ja ulkomaalaisille yli 600 000 yöpymisvuorokautta.

Ulkomaalaisista suurin vähennys nähtiin venäläisten yöpymisissä, joiden määrä laski kolme prosenttia. Venäläiset pysyivät kuitenkin kolmanneksi suurimpana ryhmänä yli 56 000 yöpymisellään. Edellä olivat ruotsalaiset yli 58  000 yöpymisellä.

Euroopan ulkopuolisista matkaajista suurin ryhmä olivat yhdysvaltalaiset vajaalla 39 000 yöpymisellään. Kymmenen kärkeen mahtuivat myös kiinalaiset yli 34  000 yöpymisellä sekä japanilaiset alle 20  000 yöpymisellä.

Hotellit varatuimpia Helsingissä

Yöpymiset lisääntyivät suhteellisesti eniten Pohjanmaalla ja Etelä-Karjalassa. Yöpymisten kokonaismäärä väheni suhteellisesti eniten Keski-Pohjanmaalla ja Satakunnassa.

Ulkomaisten nukkumista öistä yli puolet vietettiin Uudellamaalla ja joka kymmenes Lapissa.

Hotelliyöpymisten kokonaismäärä oli lähes 1,7 miljoonaa, eli vajaat kuusi prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Suurin osa kasvusta tuli kotimaan matkailusta.

Hotelleissa keskimäärin kaksi kolmesta huoneesta oli käytössä yötä kohden. Suosituimmat hotellit löytyivät Helsingistä, jossa huoneista yli 80 prosenttia oli kesäkuussa käytössä. Hotellihuoneiden keskihinta kesäkuussa oli yli 110 euroa yöltä. 

Lue myös:

    Uusimmat