Helle tavoittaa Suomen vihdoin – tosin yhtä paikkaa lämpeneminen ei koske

Loppuviikosta sää lämpenee voimakkaasti. Jo tänään lännessä päästäneen hellelukemiin. Perjantaina helteet leviävät laajemmalle.

Torstaina aivan rannikkoa lukuun ottamatta lännessä lämpötila nousee 25 asteen yli.  Etelässäkin lämpötila nousee kahdenkymmenen asteen paikkeille.

Auringonpalvojat odottavat kuitenkin erityisesti perjantaita, sillä silloin lämpötilat nousevat entistä korkeammalle entistä laajemmilla alueilla.

– Perjantai on suorastaan kuuma. Kolmenkympin lukemia voi iltapäivän tunteina olla yleisesti, MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo.

Hellettä helpottaa se, että myös tuuli viriää perjantaina hieman.

– Helle ei välttämättä tunnu tuulen ansiosta niin tukalalta.

Meteorologin mukaan idässä päästään torstaina parinkymmenen asteen kieppeille. Pohjoisessa sateet ovat mahdollisia, mikä viilentää ilmaa.

– Tämän kaiken lämpenemisen keskellä täytyy muistaa, että Lappia se ei tällä erää koske. Siellä lähipäivät jatkuvat koleina ja sää on keskimääräistä viileämpää, Rintaniemi toteaa.

Lauantaina lämpö jatkuu etelässä, mutta pohjoisessa sateita voi tulla laajasti ja lämpötilat pysyttelevät alhaisina.

Muualla Euroopassa tosi kovia helteitä

Rintaniemen mukaan Etelä- ja Keski-Euroopassa on saatu nauttia, tai joissain tapauksissa kärsiä, hurjista helteistä.

– Kyllä se alkaa kärsimyksenkin puolelle mennä, kun päivälämpötila nousee sinne 40 paikkeille. Kaikkein kuuminta on ollut Espanjassa.

Espanjasta lämpö pääsi eilen nousemaan myös Ranskaan ja Britteinsaarille saakka. Lontoossakin lämpötila nousi 37 asteeseen. Juuri Keski-Euroopasta tuleva helle saapuu Suomeenkin ilahduttamaan lomailijoita.

– Helteen pohjoisreuna ulottuu meille. Sen ansiosta nyt ihan näinä minuutteinakin lämpötila nousee voimakkaasti.

Lue myös:

    Uusimmat