Helle kolkuttelee Suomen ovella: Lähes koko Venäjä hohkaa sääkartoilla punaisena, mutta Suomeen saadaan vain sadetta – Pekka Pouta: "Siellä ollaan lähes 30 asteen lukemissa"

Suomen itänaapuri hohkaa loppuviikon sääkartoilla punaisena. MTV Uutisten meteorologin Pekka Poudan mukaan Venäjällä lämpötila nousee viikonloppuna reippaasti hellelukemiin.

– Hellemassa on lähes koko Venäjän yllä. Siellä ollaan lähes 30 asteen lukemissa, Pouta sanoo.

Hellemassa kurottaa viikonloppuna jopa Kuolan niemimaan seutuville ja Jäämerelle asti.  Esimerkiksi Vienanmeren rannalla sijaitsevassa Severodvinskissa lämpomittari voi kohota yli 25 asteeseen sunnuntaina.

Suomeen vain reuna-alueen sateet

Venäjän hellerintama ulottuu Karjalan seudulle asti, mutta Suomeen helteet eivät Poudan mukaan yllä. Suomeen saadaan vain rintaman reuna-alueen sateet.

Ensimmäinen sadealueista tulee Suomeen perjantaina ja toinen sunnuntain vastaisena yönä. Poudan mukaan sadealueiden liikkeet ovat olleet vaikeasti ennustettavia.

– Todennäköisemmin sataa Itä-Suomessa kuin lännessä, Pouta sanoo.

"Kuurosaderiski on olemassa"

Myös äitienpäiväviikonlopun pilvisyyttä on Poudan mukaan vaikea ennustaa. Venäjältä tuleva ilma on kosteaa ja lämmintä, joten se voi tuoda pilviä taivaalle.

– Myös kuurosaderiski on olemassa, Pouta sanoo.

Rannikkoalueita voivat taas kiusata merellä muodostuvat sumulautat.

Sateisilla seuduilla voidaan viikonloppuna jäädä alle 10 asteeseen, mutta etelässä aurinkoisilla paikoilla lämpötila nousee yli 15 asteeseen.

– Jopa 20 astetta on mahdollista, Pouta sanoo.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että hellettä on turha odottaa Suomeen ensi viikollakaan.

– Ensi viikolla voi taas kylmetä, Pouta sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat