Helena Lindgren: Erotiikalla ei ole ikärajaa

Helena Lindgren korostaa, että jokaisen naisen ja miehen velvollisuus on pitää hyvää huolta itsestään niin fyysisesti kuin henkisestikin ikävuosia laskematta.

Laulaja ja meikkitaiteilija Helena Lindgren ei vastaa perinteistä mummokäsitystä.

– Myytti rupsahtaneesta mummosta on mielestäni jo aikansa elänyt. Meillä on valtavasti isoäiti-iässä olevia naisia, jotka ovat aivan upeita, Helena sanoo.

Helena itse on kaksivuotiaan Danin isoäiti. Kun Dan oli vuoden ikäinen ja Helena työnsi häntä vaunuissa, niin sattuipa joku onnittelemaankin häntä "vauvasta".

Äidiksi nuorena

Oman ja ainoaksi jääneen poikansa Niklaksen syntyessä Helena oli vain 21-vuotias.

– Olin niin nuori ja minulla oli kaikenlaista kiirettä ja tekemistä. Tuntuu, että se aika hujahti kuin siivillä.

Helenan avioliitto Niklaksen isän kanssa päättyi pian eroon. Niklas oli silloin vielä vauva. Onneksi ympärillä oli kuitenkin hyvä turvaverkko, joten Helena ei jäänyt täysin yksin.

– Aikuisena, äitinä ja isoäitinä ihminen on paljon rauhallisempi ja kärsivällisempi. Ja höpsöttää saa totta kai, se on isovanhempien etuoikeus, hän naurahtaa.

Tervettä elämää

Helena on taiteilijasielu ja nauttii esiintymisestä. Hän ei arkaile toimia alusasumallina. Lisäansioita hän hankkii toimimalla myös kuvataiteilijoiden mallina.

Moni kateellinen miettii miten Helena "tuhlaa" itseensä ja ulkonäköönsä. Eniten marisevat asiasta ne, jotka siitä vähiten tietävät.

– Ihmisen on pidettävä hyvää huolta itsestään. Nyt minulla on vielä yksi erityinen lisäsyy, eli pieni Dan. Haluan elää terveesti, jotta saisin mahdollisimman pitkään seurata hänen kehitystään, kasvuaan ja tulevaa aikuisuuttaan.

Erotiikka maustaa elämää

Helenan sensuelli ulkoinen olemus ei jää huomaamatta. Hän ei arkaile puhua myöskään erotiikasta.

– Sehän on hieno asia, eikä sen saisi antaa kuihtua ikävuosien lisääntyessä. Erotiikalla ei ole ikärajaa, se on yksi elämän hienoja nautintoja.

Helena Lindgren rohkaiseekin mummoja ja vaareja kuuntelemaan itseään eikä laskemaan ikävuosiaan – tämä pätee myös erotiikan alueella.

Onko Helenalla sitten antaa vinkkejä siihen miten "väljähtynyttä" parisuhdetta pitäisi tai voisi elvyttää?

– No ei todellakaan, en elä pitkässä ja väljähtyneessä suhteessa, Helena nauraa.

– Vakavasti puhuen tärkeintä on kuitenkin huolehtia niin itsestä kuin toisesta parhaalla mahdollisella tavalla. Myös erotiikan alueella, hän muistuttaa.

Studio55/ Marja Nyman

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja