Mainos

Heinäkuu oli paikoin reilusti keskimääräistä sateisempi

Sademäärät kohosivat reippaasti maan keski- ja itäosassa heinäkuussa. Sademäärä kohosi paikoin yli 170 millimetrin, joka on lähes kaksinkertainen määrä pitkäaikaiseen keskiarvoon nähden, kertoo Ilmatieteen laitos.

Toisaalta Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla, Lapissa ja suuressa osassa Etelä-Suomea sademäärät jäivät tavanomaista niukemmiksi.

Yksittäisistä havaintoasemista eniten satoi Pohjois-Satakunnassa Karvialla, jossa sadetta kertyi kuukauden aikana 243 millimetriä. Siellä mitattiin myös kuukauden suurin vuorokautinen sademäärä, kun vettä kertyi heinäkuun 8. päivänä 96 millimetriä.

Ylin lämpötila 31 astetta

Ilmatieteen laitoksen mukaan kuukauden keskilämpötila vaihteli heinäkuussa maan eteläosan runsaasta 17 asteesta Pohjois-Lapin vajaaseen 12 asteeseen. Lukemat ovat suurimmassa osassa maata lähellä pitkäaikaista keskiarvoa.

Kuukauden ylin lämpötila oli 31,0 astetta, ja se mitattiin Lieksan Lampelassa 30. päivä heinäkuuta. Alin lämpötila oli -1,7 astetta, ja se mitattiin heinäkuun 10. päivänä sekä Sallan Naruskassa että Kittilän Pokassa.

Hellepäiviä oli maan kaakkoisosaa lukuun ottamatta tavanomaista vähemmän. Hellepäiviä oli koko maassa 12 kappaletta. Tilastollisesti hellepäiviä on heinäkuussa keskimäärin 16 kappaletta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.