Heikkilän näkemykset sikainfluenssasta pitivät paikkansa

Antti Heikkilä kritisoi viime vuoden puolella Studio55.fissä suomalaisille jaettua tietoa sikainfluenssasta. Hänen näkemyksensä ovat monin paikoin osoittautuneet paikkansa pitäviksi.

Antti Heikkilä jyrisi jo viime vuonna, että sikainfluenssan nostattama hysteria on liioiteltua. Hän korosti, että tavalliseen kausi-influenssaan kuolee vuosittain moninkertainen määrä ihmisiä sikainfluenssaan verrattuna. Sikainfluenssa ei ole sen vaarallisempi kuin tavallinenkaan influenssa, Heikkilä painotti.

Suomessa aluksi vallinnut hysteria laantuikin pian, kun kävi ilmi, ettei sikainfluenssa iskenyt pelätyllä rytinällä.

− Moni on sittemmin kysellyt vihaisena, että miksi sikainfluenssa ylipäätään julistettiin pandemiaksi, Heikkilä sanoo.

Rokotteen testaus puutteellista

Heikkilä suhtautui epäilevästi myös sikainfluenssarokotteeseen. Hänen mielestään rokotetta ja sen mahdollisia sivuvaikutuksia ei ehditty tutkia tarpeeksi. Rokotteen sijaan Heikkilä suositteli nauttimaan sikainfluenssan ennaltaehkäisyyn D-vitamiinia reilusti yli suositusten.

Sikainfluenssarokote on saanut osakseen soraääniä myös muilta tahoilta. Muun muassa Kanadan terveysviranomaiset myönsivät viime vuoden puolella, ettei aika riitä rokotteen suhteen normaaleihin turvallisuustesteihin.

Lisäksi Heikkilä kritisoi Tamifluta tehottomaksi lääkkeeksi. Myös arvostettu kansainvälinen lääketieteen julkaisu British Medical Journal on kyseenalaistanut Tamiflun tehon. Julkaisun mukaan näyttö Tamiflun tehosta influenssan vakavien jälkitautien torjumisessa on vähäinen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja