Heikkilä lähetyksessä: Nämä merkit viittaavat diabetekseen

Lääkäri Antti Heikkilä vieraili maanantain Studio55.fi-lähetyksessä kertomassa ruokavalion yhteydestä muun muassa diabetekseen.

Yli puoli miljoonaa suomalaista syö diabeteslääkkeitä ja kärsii diabeteksestä. Selkein merkki sairaudesta on lääkäri Antti Heikkilän mielestä vanha kreikkalaisten havainto: janottaa ja tulee paljon virtsaa. Painon nousu iän mukana on myös tyypillinen diabeteksen oire.

Diabetesepäilyn voi selvittää testeillä lääkärissä. Heikkilä suosittelee testauttamaan molemmat arvot: sekä verensokerin että niin sanotun pitkäaikaisverensokerin.

− Ihminen ei liho ilman, että insuliinitasot nousevat. Tämä on asia, jota ei haluta myöntää. Jos syö hiilihydraatteja, se nostaa insuliinitasoja ja sitten lihoo, Heikkilä totesi lähetyksessä.

Geenien vaikutuksesta sairastumiseen puhutaan sen sijaan hänen mielestään nykyään liikaa.

− Se on vanhanaikaista ja liian determinististä. Se (elimistö) on luotu sillä tavalla, että kaikkia geenejä ei lueta.

Tulevaisuuden lääketieteessä paneudutaankin Heikkilän mukaan todennäköisesti siihen, miten saadaan ongelmia aiheuttavat geenit pysymään hiljaa ja aukaistua informaatiota niistä, jotka aiheuttavat hyvää.

Selätä diabetes ruokavaliolla

Hiilihydraattien vähentäminen ruokavaliosta vaikuttaa Antti Heikkilän mukaan dramaattisesti elimistön koko hormonitasoon. Insuliinihormonin nousu nimittäin laskee muiden hormonien tuotantoa, kuten testosteronin ja kasvuhormonin, jotka säätelevät lihasten kasvua.

− Yleensä silloin ihmisillä läski kasvaa ja lihakset pienenevät ja koko hormonitoiminta on sekaisin. Kun vähentää hiilihydraatteja, se alkaa automaattisesti vähentää myös insuliinin määrää veressä. Elimistö säätelee, ja sillä tavoin syntyy tasapaino. Ihmiset voivat hyvin, Antti Heikkilä summasi lähetyksessä.

−Dramaattinen efekti voi tapahtua muutamassa päivässä: koet voivasi oleellisesti paremmin. Paino tippuu koko ajan kilon, puolitoista viikossa.

Antti Heikkilän mukaan hiilihydraattien vähentämisen myötä myös verensokerit tasapainottuvat ja korkea verenpaine laskee.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Antti Heikkilä kertoi päivän aiheesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja