Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Nasima Razmyarin menu

Julkaistu 11.01.2018 20:00

MTV VIIHDE

Serko Rantasen käsissä Nasima Razmyarin ostoksista valmistuu sosekeitto, rapeaksi paistettu tofu, peruna-pinaattirösti, taateli-okra-linssipaistos sekä Calvados-rusinajälkkäri ja salmiakkikinuski.

Nasiman ostokset:

  • 1 pkt (125g) Pinaattia
  • 1 pkt (285g) punaisia linssejä
  • 1 pss (400g) Manteleita
  • 1 pss Rusinoita
  • 1 pss (400g) Okraa
  • 1 pkt (400g) Taateleita
  • 1 pkt (15 g) Apteekin salmiakkia
  • 1 levy (200g) Fazerin sininen (vaihtuu tofuun)

Sosekeitto

kokkisota_kausi_2_jakso_8_annoskuvat_päätehtävä_serko_rantanen_nasima_razmyar_annos_2_preview

  • ½ sipuli
  • 1 dl punaisia linssejä
  • 1 dl okraa
  • 1 dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • voita
  • tilliä koristeluun

Kuullota voissa sipuli, linssit ja okra. Lisää kerma pannulle ja anna kiehahtaa.

Laita ainekset blenderiin (tehosekoittimen lasiseen kulhoon)  ja soseuta. Koristele annos parilla tillin oksalla.

Rapeaksi paistettu tofu

  • 1 pkt tofua
  • Korppujauhoa panerointiin
  • Rypsiöljyä frittaamiseen

Kuutioi tofu ja pyörittele palat korppujauhossa. Uppopaista n.  160 asteisessa öljyssä n. 3 minuuttia kunnes pinta on rapsakka.

Peruna-pinaattirösti

  • Pinaattia
  • 2 perunaa
  • 1 kanamunan keltuainen
  • ½ tl kuminaa
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Öljyä paistamiseen

Paista pinaatti kuumassa öljyssä. Raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sekoita kulhossa paistettu pinaatti, raastettu peruna, keltuainen ja mausteet.

Paista pannulla stanssin (muotin) avulla pihveiksi kunnes saavat vääriä ja kypsyvät.

Huom. Älä laita stanssiin kovin paksua pihviä, jotta se ehtii kypsyä.

Taateli-okra-linssipaistos

  • 6 taatelia
  • ½ dl okraa
  • ½ dl punaisia linssejä
  • ½ sipuli
  • 2 rkl manteleita
  • Öljyä paistamiseen

Paista kasvikset ja pilkotut taatelit pannulla. Lisää lopussa joukkoon mantelit ja paahda niitä hetki.

Calvados-rusinajälkkäri ja salmiakkikinuski

  • 2 rkl fariinisokeria
  • ½ dl rusinoita
  • Calvadosta liekitykseen

Sulata sokeri pannulla ja paahda rusinoita myös hetki sokerissa. Liekitä calvadoksella

Liekitysohje: Kaada alkoholia tilkka pannun reunalle. Jos käytät kaasuliettä saat liekin kallistamalla pannua sitä kohti. Jos liekität muulla kuin kaasuliedellä, sytytä alkoholi palamaan esim. tulitikun avulla. Odota kunnes alkoholi palaa ja liekki hiipuu.

Muista olla varovainen liekittäessä.

Calvadoksella maustettua jogurttia

kokkisota_kausi_2_jakso_8_annoskuvat_päätehtävä_serko_rantanen_nasima_razmyar_annos_3_preview

  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl calvadosta

Sekoita kaikki ainekset keskenään

Salmiakkikinuski

  • 1 rkl fariinisokeria
  • ½ dl kermaa
  • 1 aski (15 g) salmiakkia

Kiehauta sokeri ja kerma, sulata salmiakit joukkoon. (Voit sulattaa salmiakit kokonaan tai jättää ne vielä kokonaisiksi pehmenneiksi).

Kokoa jälkiruoka-annos seuraavasti:

Ensin calvados-rusinat kupin pohjalle.

Päälle calvadoksella maustettu jogurtti.

Viimeistely salmiakkikinuskilla.

Lisää aiheesta:

Kokkisodan viimeisessä jaksossa valmistetaan toast skagen torakoista – vieraina Paleface ja Stig Kokkisodassa valmistetaan mainoskatkolle syötävää – katso seitsemännen jakson reseptit!Kokkisodan vieraina Pia Penttala ja Pippa Laukka – katso reseptit!Kokkisodan neljännessä jaksossa hiihtäjien salmiakkiunelmat – katso reseptit!Sara Parikka vieraili Kokkisodassa – tältä näyttää voittajamenu!Sara Parikan menu