Heikinlaakson ammuskelijalle ropisi syytteitä

Maaliskuussa omakotitaloonsa linnoittautunut mies saa jopa 17 syytettä. Mies ampui piiritystilanteessa yli 70 laukausta. Yksi luodeista raapaisi poliisimiestä silmäkulmaan.

Helsingissä ammuskellut vartija saa suuren syytenipun vastattavakseen. Hänelle lankeaa maaliskuisesta kahakasta jopa seitsemäntoista syytettä. Vakavimmat ovat murhan yrityksiä, joita entiselle vartijalle tulee yhteensä viisi.

Mies linnoittautui maaliskuussa omakotitaloon ja ampui yli 70 laukausta, joista suuri osa viuhui kohti poliisiautoja. Yksi poliisi haavoitti tilanteessa silmäkulmansa. Mies saatiin taltutettua vasta, kun yksi poliiseista ampui häntä jalkaan.

33-vuotias mies oli työskennellyt Vantaan poliisivankilan määräaikaisena vartijana, mutta ampumisselkkauksen jälkeen hän irtisanoutui virastaan.

Dramaattiset tapahtumat saivat alkunsa sunnuntaisena aamuna Heikinlaaksossa sijaitsevassa omakotitalossa. Miehen epäillään pahoinpidelleen avovaimoaan ja uhanneen häntä käsiaseella ravintolaillan jälkeen. Vaimo pakeni ikkunasta, ja vartija alkoi ampua. Vaimo soitti hätäkeskukseen, ja paikalle saapui poliisipartioita.

Pahoinpitelyjä, uhkauksia ja vastustamista

Ex-vartijalle lankeaa syytteitä murhan yritysten lisäksi kahdesta pahoinpitelystä, kahdesta laittomasta uhkauksesta, kahdesta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, viidestä vaaran aiheuttamisesta ja vahingonteosta.

STT:n tietojen mukaan alkuviikolla testattiin syyttäjän pyynnöstä poliisin kilpien kestävyyttä vartijan käyttämillä aseilla ja patruunoilla. Osa kilvistä kesti, osa hajosi. Testauksen jälkeen syyttäjä sai syyteharkintansa valmiiksi ja päätyi viiteen murhan yritykseen poliisin esittämän seitsemän sijaan.

Ex-vartija myönsi kuulusteluissa ammuskelun. Hän ampui poliisitutkimusten mukaan asunnostaan neljällä aseella, jotka ovat luvallisia. Mies ei ole kuulusteluissa osannut kertoa, mistä hänen tekonsa johtui. Poliisin mukaan hän oli piiritystilanteen aikana vahvasti päihtynyt.

Tapauksen käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa jo ensi viikon lopulla.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat