Heidi Sohlbergin syöpä löytyi sattumalta: "Hyvät naiset, käykää tutkimuksissa"

Heidi Sohlberg:"Minut valtasi raivo, viha, kiukku ja pelko" 6:53

Rintasyöpää sairastavan Heidi Sohlbergin piti mennä säännöllisiin tutkimuksiinsa vasta vuoden päästä. Silloin tilanne olisi voinut olla hyvin erilainen.

Heidi Sohlberg sai tietää keväällä sairastavansa perinnöllistä geenimutaatiota, joka altistaa rintasyövälle. 

– Olin ehtinyt mutustella sitä jo hetken ja olin päättänyt, että jos kannan geeniä, haluan mennä ennaltaehkäisevään leikkaukseen. Siihen en kuitenkaan missään vaiheessa ehtinyt, Sohlberg kertoo.

Sohlbergilta löydettiin rintasyöpä kesäkuun viimeisenä päivänä. Leikkauksesta on kulunut nyt kolme viikkoa ja sytostattihoidot alkavat tämän kuun lopulla.

Sohlbergin ennuste on hyvä. Rintasyöpä löydettiin hyvissä ajoin, puoliksi sattumalta. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Sohlbergin oli määrä mennä tutkimuksiin vasta ensi vuoden kesällä.

– Syöpä löytyi sattumalta, kun menin geenimutaation myötä magneettikuvaan. Mitä, jos olisin mennyt vasta vuoden päästä mammografiaan, kun olen yleensä käynyt puolentoista vuoden välein? Hyvät naiset, käykää tutkimuksissa ja tutkikaa itse, ei siitä turhaan paasata! Sohlberg kannustaa. 

Lääkäri: Heidi ei ole mikään tyypillinen syöpätapaus 11:35

Sohlbergin leikannut plastiikkakirurgi Hanna Ihalainen kehuu, että Sohlberg on toipunut leikkauksesta hyvin. 

– Heidi on toipunut todella hyvin aika isostakin leikkauksesta. On ilo nähdä hänet noin hyvässä kunnossa, Ihalainen kiittelee.

Voit katsoa Sohlbergin ja Ihalaisen haastattelut kokonaisuudessaan artikkeliin lisätyistä videoista. 

Lue myös:

    Uusimmat