Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Hedelmäinen uunilahna

Julkaistu 03.05.2004 10:00(Päivitetty 08.02.2005 15:41)

Kuusi annosta

Kuva: ProKala Oy

Kuva: ProKala OyProKala Oy, MTV Interactive oy
  • 1 (noin 1,5 kg) lahna
  • 1 pieni omena
  • 1 pieni sipuli
  • (0,5 dl ruohosipulisilppua)
  • 6 kuivattua luumua
  • 6 kuivattua aprikoosia
  • 1 tl suolaa
  • 0,25 tl jauhettua valkopippuria
  • 2-3 rkl juoksevaa margariinia
  • 2-3 rkl korppujauhoa

Pyydä kauppiasta suomustamaan lahna. Jos et saa valmiiksi suomustetua kalaa, aseta kala isoon muovipussiin. Työnnä kätesi suomustinraudan kanssa pussiin ja suomusta lahna muovipussin suojissa niin vältyt keittiön puhdistukselta. Huuhtaise kala nopeasti ja laita leivinpaperoidulle pellille. Kuori omena ja sipuli ja leikkaa ne viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon ja sekoita joukkoon (ruohosipulisilppu) kuivatut hedelmät sekä suola ja pippuri. Täytä lahnan vatsaontelo seoksella.

Sivele lahnan pinta juoksevalla margariinilla ja siivilöi päälle korppujauhoja. Ripottele lopuksi pinnalle vielä suolaa. Kypsennä uunissa ensin 200 asteessa noin 10 minuuttia. Pienennä sitten lämpo 175 asteeseen ja jatka kypsennystä 40-50 minuuttia. Samassa uunissa voit tehdä lahnan lisäkkeeksi lohkoperunat. Ne kypsyvät 30 minuutissa. Jos kaipaat kastiketta, voit maustaa kermaviilin yrittisilpulla, sinapilla ja sitruunamehulla.

Lisää aiheesta:

Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloaAkis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaPitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:09
    Terveys ja hyvinvointi

    Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloa

  • 17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • 11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat