Heathrow'n lentokenttä menossa lakkoon – 177 yhteyttä uhkaa jäädä lentämättä

Lontoossa Heathrow'n lentokentälle ennakoidun kenttähenkilökunnan lakon takia 177 lentoa saattaa peruuntua, kertoo yleisradioyhtiö BBC.

Maanantaina ja tiistaina noin 2 500 Unite-ammattijärjestön jäsentä on lakossa, jos ulosmarssi toteutuu. Noin 4 000 jäsentä äänesti varsin yksimielisesti, sillä 88 prosenttia kannatti lakkoon menemistä. Lakkoilijat ovat lentokoneasentajia, palokuntalaisia ja turvallisuushenkilökuntaa.

Heathrow ei ole vielä perunut lentoja, mutta kehottaa matkustajia tarkistamaan peruutuksen lentoyhtiöltä. Lakko vaikuttaa 91 yhtiön lentoihin.

–  Näiden lentojen matkustajat saavat paikan muilta lennoilta tai rahansa takaisin, Heathrow'n tiedottaja sanoi BBC:n mukaan.

Lentokenttä kertoo verkkosivuillaan, että Heathrow pyrkii sopimukseen ammattijärjestön kanssa, jotta lakkoilu ei jatkuisi tulevaisuudessa.

Yleisradioyhtiön mukaan neuvottelut alkoivat perjantaina ja jatkuvat tänään.

–  Lentokenttäpomojen on otettava huomioon viimeisin lakkoäänestys ja hylätty palkkatarjous, joka tarjosi monille työntekijöille vain hieman enemmän kuin alkuperäinen 3,75 punnan päiväkohtainen korotus, sanoo Wayne King ammattijärjestöstä.


Lue myös:

    Uusimmat