He ovat suosikkeja Golden Globe -voittajiksi – 2016 saattaa olla Leonardo DiCaprion vuosi

Elokuva- ja televisioalan Golden Globe -palkinnot jaetaan ensi yönä Suomen aikaa.

Golden Globe -palkintogaalassa on luvassa suomalaisjännitystä, sillä Klaus Härön ohjaama Miekkailija kilpailee parhaan ei-englanninkielisen elokuvan palkinnosta.

Gaalasta löytyy runsaasti muutakin jännitettävää.

Brittilehti The Telegraphin mukaan Golden Globe -valinnat ovat tänä vuonna hyvin tiukat. Lehti listasi vedonlyöntitoimistojen rankkaamat suosikit eri kategorioiden palkintojen voittajiksi.

Suosikki parhaan draamaelokuvan palkinnon saajaksi on Tom McCarthyn ohjaama ja Mark Ruffalon sekä Michael Keatonin tähdittämä Spotlight. Katso elokuvan traileri alla.


Parhaan ohjaajan palkintokisasta tulee vedonlyöntiyritysten mielestä tiukka. The Martian -avaruuselokuvan konkariohjaaja Ridley Scott ja Spotlightin ohjaaja McCarthy ovat suosikkeja, mutta The Revenant -elokuvan ohjaaja Alejandro Gonzales Iñárritu ei jää kauas taakse.

Scottia pidetään suosikkina myös siksi, että hän ei ole voittanut aiemmin Golden Globea.

Suurimmat suosikit paras naispäärooli draamaelokuvassa -palkinnon saajiksi ovat Room-elokuvan Brie Larson ja CarolinCate Blanchett. Larson on suurempi ennakkosuosikki. Katso Carolin traileri alla.

Leonardo DiCaprio on suursuosikki parhaan draamaelokuvan miesnäyttelijän palkinnon voittajaksi. Nähtäväksi jää, saako roolistaan The Revenant -elokuvassa ehdolla oleva DiCaprio vihdoin tänä vuonna myös Oscar-palkinnon. Hän on ollut viisi kertaa ehdolla Oscarin saajaksi, mutta ei ole kertaakaan voittanut palkintoa. Golden Globella hänet on palkittu kahdesti.

Mustana hevosena pidetään Michael Fassbenderiä. Hän näyttelee pääosaa Applen perustaja Steve Jobsista kertovassa elovassa.

Katso The Revenantin traileri alla.


Parhaan naispuolisen musikaali- tai komedianäyttelijän Golden Globen saajaksi suurin ennakkosuosikki on Jennifer Lawrence roolistaan elokuvassa JoyThe Martian -pääosan esittäjä Matt Damon on suosikki saman palkinnon miespuoliseksi voittajaksi.

Katso alta Joyn traileri.


Golden Globe -gaala alkaa Suomen aikaa kello 3.00 yöllä.

Lue myös:

    Uusimmat