He ovat juna-ammuskelun sankarit: Sotilaat taltuttivat asemiehen paljain käsin

Ranskan pikajunassa ammuskelleen miehen taltuttamiseen osallistui neljä junassa ollutta miestä.

Miehiä on kiitellyt muun muassa Yhdysvaltain presidentti Barack Obama.

Yksi heistä oli 22-vuotias ilmavoimien sotilas Anthony Sadler. Sadler palvelee tällä hetkellä Azoreilla. Kalifornialainen Spencer Stone haavoittui ammuskelussa ja on hoidettavana sairaalassa. Hänen vammansa eivät ole hengenvaarallisia. Kolmas mies on Oregonista kotoisin oleva Alek Skarlatos, joka oli lomalla palveluksestaan Afganistanissa. Neljäs on briteistä kotoisin oleva Chris Norman, joka auttoi lopulta sitomaan asemiehen. 

Ranskan Arrasin pormestari palkitsi tragedian estäneet miehet mitalein. 

"Spencer, juokse!"

Sadler, Stone ja Skarlatos ovat lapsuudenystäviä, ja he olivat lähteneet yhdessä matkalle. Junassa he kuulivat yhtäkkiä ammuskelua ja särkyvän lasin ääntä. 

Sadler kertoo uutistoimisto AP:lle, että he näkivät junan työntekijän juoksevan käytävää pitkin asemies kannoillaan. Sadlerin kaksi ystävää lähtivät juoksemaan kohti aseen kanssa kulkenutta miestä. 

– Kun mies alkoi virittää asettaan, Skarlatos huusi: Spencer, mene! Ja Spencer juoksi pitkin käytävää, Sadler kertoo.

Sadlerin mukaan Spencer taklasi asemistä ja Skarlatos veti häneltä aseen pois. Silloin mies kuitenkin otti esiin mattoveitsen ja viilsi Spenceriä muutaman kerran.

– Sen jälkeen me kaikki kolme hakkasimme häntä, kunnes hän oli tajuton.

Brittiläinen matkustaja Chris Norman auttoi miehiä sitomaan asemiehen, minkä jälkeen miehet auttoivat taistelussa haavoittunutta matkustajaa.

– Asemies ei kertaakaan sanonut sanaakaan, Sadler kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat