Mainos

Haverialuksen lastin purku jatkuu läpi yön

Nauvon pohjoispuolella karille ajanut rahtialus makaa edelleen läheisellä matalikolla.

Nauvossa matalikolla makaavan rahtialus Global Freighterin lastin purku pääsi alkamaan illan suussa. Ensimmäiset kahdeksan rekan perävaunua purettiin kuljetusproomusta maihin Pärnäisissä kahdeksan kieppeillä.

Korppoon palomestarin Leif Lindströmin mukaan purkua jatketaan läpi yön. Sääolot olivat purun alkaessa hyvät.

Aluksessa olevien 11 rekan ja 32 täysperävaunun siirtäminen maihin jatkuu vielä huomenna aamulla. Yksi reissu lastauksineen, ajoineen ja purkuineen vie Lindströmin mukaan noin kolme tuntia.

Tänään aluksesta löytyi lisää pienempiä reikiä. Suurimmat repeämät on saatu tilapäisesti paikatuiksi ja veden tulo alukseen on selvästi vähentynyt eilisestä. Aivan koko pohjaa ei vieläkään ole saatu tarkastettua. Öljyä aluksesta ei kuitenkaan enää vuoda.

- Kun lasti on purettu, alamme tutkia, miten laivan saa irti matalikolta. Ehkä lastin purku riittää, ehkä tarvitaan muita keinoja, kertoi varustamon johtaja Henrik Mahlberg laivan omistavasta Lillbacka Power Co Ltd:stä.

155-metrinen Global Freighter ajoi karille tiistai-iltana. Uppoamisen estämiseksi alus ajettiin Vandrockin saaren rantamutiin. Alus oli matkalla Turusta Tukholmaan. Se liikennöi väliä kaksi kertaa viikossa. Kerran viikossa se ajaa Saksaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.