Hausmyllyn reaktionopeus kuusi vuotta!

Maailman suosituinta poikabändiä Backstreet Boyseja biisivarkaudesta syyttävältä Hausmyllyltä kesti kuusi vuotta reagoida asiaan. - Olemme vanhoja miehiä, dementia uhkaa, Hausmyllyn Mika Kauppinen perusteli Viihdeuutisille viivästynyttä reaktiota.

Tällä viikolla Suomessa on kohistu Backstreet Boysien ja Hausmyllyn biisien yhtäläisyyksistä. Suomalaisyhtye syyttää megatähtiä biisivarkaudesta You Tube -nettisivulta löytyvän vertailun perusteella.

Kauppinen kertoi tänään Viihdeuutisille, etteivät he ole verranneet biisejä muuten kuin netistä löytyvän pienen videon avulla.

- Ei ole ollu silleen tarvetta toisten biiseihin puuttua, koska tuli toi vertailutouhu. Sen jälkeen me alettiin itsekin miettiä, että ei tää asia ihan kohillaan ole. Vähän ollaan suu auki asian suhteen, mutta kyllähän se on niin yks yhteen toi biisin rakenne-, ja sävellaji, että ei tota voi ihan sivuttaa, Kauppinen totesi Viihdeuutisille.

Suomalaisyhtyeeltä kesti lähes kuusi vuotta reagoida oletettuun "biisivarkauteen". Vaikka Backstreet Boysin hitti soi vuonna 2001 ahkerasti radioissa ja video pyöri MTV:llä useita kertoja päivssä, silti kukaan Suomessa ei kiinnittänyt huomiota kappaleiden yhtäläisyyksiin.

- Siinä kohtaa ei kiinnitetty mitään huomiota. Mutta koska ne meni niin päällekkäin tossa jonkun ihmisen tekemässä pätkässä, niin oltiin, että hyvänen aika. Tässä on jotain vinossa.

Kauppinen kiistää, että Hausmyllyn jäseniä vaivaisi rahapula, jonka takia he nyt hakevat korvauksia megasuositulta yhtyeeltä. Kauppisen mukaan Hausmylly päätti kysyä Teoston mielipidettä asiaan videovertailun ja siitä nousseen kohun takia.

Reaktionopeus ei ollut tässäkään kohdallaan, sillä nimimerkki alteregg laittoi videonsa You Tube-sivuille jo tammikuun lopussa, kun Suomessa meuhkattiin euroviisukarsinnoissa alkaneesta plagiaatiokohusta. Säveltäjä Risto Asikaisenepäiltiin tuolloin kopioineen Katran Tietäjä-kappaleen Within Temptation -yhtyeen hitistä Jillian. Teoston päätös oli vapauttava.

Teosto tutkii Hausmyllyn Älä sano huomisesta nyt ja Backstreet Boysin Drowning kappaleiden yhtäläisyyksiä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat