F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

"Haukuin heidät ihan aiheesta" – Lotus vedätti Kimi Räikköstä, yhteistyöstä jäi miljoonavelat

7:10

Kimi Räikköselle jäi menestyksekkäistä Lotus-vuosista kitkerä maku tallin suhmuroinnin takia.

Pääkuvan video: Kimi Räikkönen paljastaa, mikä johti kirjan julkaisuun.

Räikkönen kertoo Lotus-vuosistaan Kari Hotakaisen kirjoittamassa Tuntematon Kimi Räikkönen -uutuuskirjassa.

Lotus tarjosi ralliin siirtyneelle Räikköselle F1-paluuta ensimmäisen kerran jo vuonna 2010, mutta suomalaiskuski vastasi managerinsa Steve Robertsonin kautta, ettei paluun aika ole ainakaan vielä. Samalla Räikkönen painotti, ettei näistä keskusteluista saisi hiiskua medialle.

Juttu jatkuu videon alla.

7:10

Ensimmäinen Lotuksen aiheuttama pettymys tuli Räikköselle eteen nopeasti, kun talli vuoti keskustelut välittömästi mediaan. Räikkönen haukkui Lotuksen suomalaistoimittaja Heikki Kullan haastattelussa, mutta tämä ei estänyt osapuolien välistä F1-sopimusta vuonna 2011.

− Lotuksen omistaja Gerard Lopez muisti sen jutun. Lopez huusi, että sä saatana haukuit meidät pahasti. Mä sanoin, että ihan aiheesta. Siinä mielessä hauska ensikohtaaminen, Räikkönen muistelee kirjassa. 

Räikkönen ajoi Lotukselle kahden kauden aikana kaksi voittoa ja lukuisia muita palkintopallisijoituksia. Lisäksi hän oli MM-sarjassa kolmas vuonna 2012.

Mutta yhteistyö päättyi riitaisasti, sillä talli ei maksanut ajallaan Räikkösen menestysbonuksia, joita suomalaiskuski ansaitsi huippuotteillaan paljon. Tallin puolelta vakuuteltiin, että asiat hoituvat, mutta niin ei käynyt.

− En sitten lopulta jaksanut enää tapella niiden kanssa. Ne alkoivat uhkailla, että vaihtavat firman nimeä ja muuttavat koko systeemini johonkin muuhun maahan, etten varmasti saa enää mitään. Ne jäi kuusi miljoonaa velkaa, Räikkönen kertoo.

Renault osti talousvaikeuksista kärsineen Lotus-tallin kauden 2015 päätteeksi.

Lainaukset ovat torstaina julkaistusta Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjasta (Siltala).

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja