HäSa: Leijonille karu takaisku – Nashvillen suomalaismaalivahti ei tule MM-kisoihin

Nashville Predatorsin NHL-maalivahti Juuse Saros ei tule toukokuussa Slovakiassa pelattaviin jääkiekon MM-kisoihin, uutisoi Hämeen Sanomat.

– MM-kisojakin olisi ollut jälleen mukava pelata, mutta minulla on ollut vähän vammaa kevään aikana. Sitä täällä tutkitaan, että mikä siihen on paras hoito, leikkaus vai kuntoutus, Saros sanoi lehdelle.

Saros ei avannut vammaansa tarkemmin.

Saros on edustanut Leijonia MM-kisoissa 2014–16. Yhteensä hänellä on vyöllään kolme MM-kisaottelua, joissa kaikissa hän on torjunut nollapelin.

Saros olisi ollut Leijonille merkittävä vahvistus MM-kisoihin valmistautuvaan joukkueeseen, jossa NHL-avut ovat toistaiseksi vähissä. Tshekin EHT-turnauksessa Leijonien maalilla ovat tällä viikolla AHL:n Rockford IceHogsin Kevin Lankinen, JYPin Eetu Laurikainen ja Pelicansin Jussi Olkinuora.

Saros pelasi tällä kaudella runkosarjassa 31 ottelua torjuntaprosentilla 91,5. Nashvillen toisen suomalaismaalivahdin, enemmän pelanneen Pekka Rinteen tilanne MM-kisojen osalta on sen sijaan vielä auki.

Nashvillea edustavat lisäksi suomalaishyökkääjät Miikka Salomäki ja Mikael Granlund, joista juuri perheenisäksi tullut Granlund ei ainakaan pelanne MM-kisoissa.

Nashville putosi jatkosta NHL:n ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Dallas Starsia vastaan otteluvoitoin 2–4.

Lue myös:

    Uusimmat