Harvinaisia Elvis-äänityksiä huutokaupattiin

Elvis Presleyn ensimmäisiä, liki 50 vuoden takaisia äänityksiä levy-yhtiö RCA:lle huutokaupattiin sunnuntaina Los Angelesissa. Myynnissä olleilla nauhoilla oli muun muassa julkaisemattomat otot All Shook Upista ja Jailhouse Rockista. Nauhoilla olevat äänitykset on tehty syyskuun 1956 ja syyskuun 1957 välisenä aikana. Nauhojen kehutaan olevan hyvälaatuisia.

Kuuden leikkaamattoman kelanauhan arveltiin olevan 30 000 - 50 000 dollarin arvoisia. Nauhoilla on yli kaksi tuntia Elviksen musiikkia. Niiden 57 otossa Elvis laulaa joitain kappaleitaan useita kertoja. Talteen on tullut myös Elviksen, hänen yhtyeensä ja äänittäjä Thorne Nogarin rentoa vitsailua.

RCA:n studioissa työskennelleellä Nogarilla oli tapana tehdä äänittäessään master-nauhoista kaksi kopiota. Varmuuskopio jäi Nogarin omistukseen. Hänen poikansa päätti nyt huutokaupata nauhat.

Koska Nogarilla ei ole tekijänoikeuksia Elviksen musiikkiin, hän sanoo voivansa myydä nauhat vain yksityiskäyttöön. Nauhoja ei saa kopioida kaupallisiin tarkoituksiin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja