Mainos

Harvinainen maanjäristys tärisytti Etelä-Englantia

Lievä järistys aiheutti halkeamia rakennuksiin ja romahdutti talojen savupiippuja.

Lievä maanjäristys säikytteli Etelä-Englannin asukkaita varhain aamulla.

Kukaan ei loukkaantunut vakavasti järistyksessä, joka katkoi sähköjä tuhansista kodeista ja vahingoitti rakennuksia. Poliisin mukaan myös puhelinyhteydet olivat poikki joillain alueilla. Yhden naisen kerrottiin saaneen lieviä vammoja.

Järistyksen keskus sijaitsi 25 kilometriä etelään Canterburyn kaupungista. Järistyksen voimakkuudeksi mitattiin 4,7 richteriä. Maanjäristys tuntui yli 150 kilometrin päässä järistyskeskuksesta. Myös Sysmän seismografiasema kertoi havainneensa maanjäristyksen.

- Järistys oli samankaltainen kuin vuosina 1950 ja 1776, Britannian geologian laitoksen edustaja Roger Musson kertoi. Edellisen kerran maa järisi kovemmin West Midlandsissa vuonna 2002.

Tämänkertainen järistys säikytteli asukkaita Folkestonen rannikkokaupungissa, jossa hätäkeskukseen tuli 200 puhelua. Talojen katoilta tipahteli savupiippuja ja rakenteisiin ilmestyi halkeamia.

- Heräsin siihen. Se tuntui räjähdykseltä, ja makuuhuoneeni tutisi edestakaisin, Alison Reiney kertoi Sky News -tv-kanavalle. Pelastusarmeija evakuoi paikoin asukkaita, joiden asunnoista oli poikki kaasun- ja sähkönsaanti.

Maanjäristys ei vaikuttanut Brittein saarien ja manner-Euroopan väliä liikennöivän Eurotunnel-junan kulkuun. Junan terminaali sijaitsee lähellä Folkestonea. Myös Doverin satama toimi normaalisti.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.