Hartola ja Heinola ensi kesän messukaksikko

Tähtiniemen asuntomessualue sijaitsee aivan Heinolan keskustan tuntumassa, kauniin Ruotsalaisen järven rannalla. Kahdeksalla kohteella on oma ranta; kaikkiaan niitä tulee alueelle 25. Aivan uudenlainen nähtävyys tulee olemaan järveen rakennettu keinotekoinen niemi, jonne tulee kahdeksan paritaloasuntoa.

"Pienessä kaupungissa on hyvä kasvaa isoksi," sanoo messujen iskulause. Elinkaariasumiseen on kiinnitetty huomiota muutenkin kuin sanoissa: alueelle tulee monitoimitalo päiväkoteineen ja kerhotiloineen, mutta erityisen mielenkiintoisia ovat liikkumisen helpottamiseksi tehdyt ratkaisut. Rakentaminen on sinänsä ollut vapaata. Katukuvan yhtenäisyyteen on kuitenkin kiinnitetty erityistä huomiota ja siihen liittyvät myös liikkumista helpottavat ratkaisut: kadulta päästään suoraan autotalliin ja autotallista katettua käytävää pitkin asuintilojen puolelle. Lumitöitä ei asukkaan siis tarvitse pelätä.

Hartolan loma-asuntomessujen alue puolestaan näyttää vielä vuoden vaihteessa rauhalliselta, vaikka itse asiassa vain neljässä kohteessa rakentaja odottelee vielä kaikessa rauhassa päivän pidentymistä. Valmista täälläkin silti varmasti on jo hyvissä ajoin ennen messujen alkamista.

Suurin osa esillä olevista 32 loma-asunnosta tulee olemaan puurakenteisia - hirsi eri muodoissaan on tietysti hyvin esillä, mutta mukaan mahtuu myös elementtirakenteisia huviloita, ja onpa joukossa myös yksi siporex-talo. Talojen koko vaihtelee 60 neliöstä yli 300 neliöön; keskikoko asettuu sadan neliön molemmin puolin. Hintahaarukka on vastaavasti 60 000 ja 500 000 euron välillä. Alueella on valmiina myös muutama vanhempi rakennus.

Loma-asuminen on muuttunut viime vuosina ratkaisevasti. Mökkien varustetaso on noussut kaupunkiasunnon tasolle ja siksi niillä vietetään aikaa pidempään ja useammin kuin ennen. Yhä useammalla on mahdollisuus etätyöhön, ja sitä tehdään mielellään mökillä. Siksi myös ympäristön tarjoamiin muihin mahdollisuuksin kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Hartolassa niistä ei ole puutetta - valinnanvaraa riittää ratsastuksesta (talli messualueella) golfiin (rata laajenee messujen alkuun mennessä 18-reikäiseksi). Ulkoilijoille, lenkkeilijöille ja melojillehan seudun mahdollisuudet ovat jo vanhastaan tuttuja, talvella lähituntumassa on Purnuvuoren laskettelurinne.

Ja Hartolan hyvin varusteltuun keskustaan on matkaa vain kaksi kilometriä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja