Mainos

Harso jäi potilaan sisälle - sydänkirurgin syyte nurin

Pohjois-Savon käräjäoikeus on hylännyt tänään sydänkirurgia vastaan ajetun kuolemantuottamussyytteen. Oikeuden mukaan mies oli toiminut riittävän huolellisesti.

Miespotilaalle tehtiin Kuopion yliopistollisessa sairaalassa sepelvaltimon ohitusleikkaus, jonka päättyessä hoitajat ilmoittivat yhden sideharsotaitoksen puuttuvan. Asia tarkastettiin läpivalaisulla, jossa ei näkynyt harson röntgenpositiivista lankaa. Sellaista ei havaittu toisenkaan laitteen avulla.

Oikeus katsoi, ettei näyttö riittävällä varmuudella osoita rintakehän sisään jääneen sideharsotaitoksen ja kuoleman välistä syy-yhteyttä.

Syytteen mukaan rintakehä olisi pitänyt avata uudestaan. Kirurgi piti sitä liian vaarallisena ja luotti apuvälineisiin. Käräjäoikeuden mukaan 57-vuotias syytetty toimi yleisen ja hyväksytyn käytännön mukaisesti.

Valtio velvoitettiin korvaamaan lääkärin lähes 16000 euron oikeuskulut.

(MTV3 - STT)

Juttua on korjattua. STT:n alkuperäisessä jutussa kerrottiin, että harso oli potilaan sisällä ja siitä aiheutui sydänpysähdys ja kuolema. Uuden, korjatun version mukaan oikeus katsoi, ettei näyttö riittävällä varmuudella osoita rintakehän sisään jääneen sideharsotaitoksen ja kuoleman välistä syy-yhteyttä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.