Härskiä dopingin peittelyä korvausta vastaan – Ranska haluaa entiset yleisurheilupomot oikeuteen

Ranskalaissyyttäjät suosittavat Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n entisen puheenjohtajan Lamine Diackin ja hänen poikansa Papa Massata Diackin haastamista oikeuteen. Syyttäjien mukaan Diackit peittelivät IAAF:ssa venäläisurheilijoiden dopingia maksua vastaan.

Lamine Diack, 85, oli yleisurheilun kattojärjestön puheenjohtaja vuosina 1999–2015. Hänen poikansa toimi järjestön markkinointikonsulttina.

Ranskalaissyyttäjien mukaan kaksikko pitää saada oikeuteen vastaamaan syytteisiin korruptiosta ja rahanpesusta.

Oikeuskäsittelyn vaatimus tuo pintaan vanhan uutisen. Saksalainen ARD ja ranskalainen Le Monde uutisoivat jo marraskuussa 2016, että IAAF pimitti kuuden venäläisen huippuyleisurheilijan epäilyttävät veriarvot rahaa vastaan.

Saksalaisten ja ranskalaisten yhdessä julkistama uutinen perustui tuolloin Ranskan valtionsyyttäjäviraston dokumentteihin. Ranskan viranomaiset tutkivat Lamine Diackia epäiltynä korruptiosta, rahanpesusta ja dopingtapausten peittelystä.

ARD:n ja Le Monden mukaan Ranskan valtionsyyttäjällä oli tiedossa, että Venäjän yleisurheiluliiton puheenjohtajana ja IAAF:n talousjohtajana toiminut Valentin Balahnitshev maksoi Diackille 1,5 miljoonaa euroa. Diack kiisti vuoden 2016 uutisen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja