Harryn ja Meghanin tyttären nimestä nousi valtaisa rähäkkä – herttuatar Catherinelta paljastus uudesta tulokkaasta

Mitä brittihovissa tapahtuu seuraavaksi? Kuninkaallisasiantuntija kommentoi 9:52
Mitä brittihovissa tapahtuu seuraavaksi? Näin asiantuntija arvioi tilannetta Harryn ja Meghanin kohuhaastattelun jälkeen

Prinssi Williamin puoliso herttuatar Catherine paljasti kouluvierailulla, etteivät he ole vielä nähneet Harryn ja Meghanin tytärtä edes videoyhteyksien välityksellä.

Sen jälkeen, kun prinssi Harry ja herttuatar Meghan tiedottivat kesäkuun alkupuolella tyttärensä syntymästä ja paljastivat pienokaisen saaneen nimekseen Lilibet "Lili" Diana, ovat nimi ja spekulaatiot syistä sen taustalla olleet jatkuvasti otsikoissa.

Prinssi William ja herttuatar Catherine onnittelivat Harrya ja Meghania perheenlisäyksestä sosiaalisessa mediassa pian uutisten tultua julki. Perjantaina Lilibetiin liittyviin kysymyksiin sai vastata herttuatar Catherine, joka vieraili Cornwallissa sijaitsevalla koululla G7-kokouksen yhteydessä Yhdysvaltain ensimmäisen naisen Jill Bidenin kanssa.

– Toivon heille kaikkea hyvää, enkä malta odottaa, että pääsen tapaamaan hänet, Catherine kommentoi.

– Emme ole tavanneet häntä vielä, mutta sen aika on toivottavasti pian, hän jatkoi ja vahvisti, ettei ole ollut videoyhteyksissä Harryn ja Meghanin perheeseen pienokaisen syntymän jälkeen.

Herttuattaren kommenteista uutisoi The Sun, joka muistuttaa, että Harry ja Meghan ovat olleet lapsensa syntymän jälkeen yhteyksissä kuitenkin kuningatar Elisabetiin.

Lehden tietojen mukaan kuninkaallinen perhe olisi saanut tiedon Lilin syntymästä vasta samaan aikaan kuin asiasta tiedotettiin koko maailmalle. Kohua on aiheuttanut myös se, etteivät Harry ja Meghan tiettävästi kysyneet kuningatar Elisabetilta mielipidettä siitä, että aikovat antaa tyttärelleen nimen, joka on ollut kuningattaren lempinimi lapsuusvuosista asti.

Tilanne brittihovissa on jo ennen nimeen liittyvää rähäkkää ollut kevään aikana tulenarka, vaikka prinssi Harry ja prinssi William vaikuttivat esiintyvän hyvin sopuisasti isoisänsä prinssi Philipin hautajaisissa reilu kuukausi sen jälkeen, kun Harry ja Meghan antoivat kohutun haastattelun Oprah Winfreylle.

Harry on kuitenkin sittemmin antanut jo kahteen otteeseen kulmakarvoja nostattaneita lausuntoja elämästään hovissa sekä arvioinut muun muassa isänsä prinssi Charlesin kykyjä vanhempana siten, että kritiikin tulkittiin kohdistuvan myös kuningatar Elisabetiin ja prinssi Philipiin.

Lue myös:

    Uusimmat