Harri Heliövaaran huippuotteet jatkuvat Ranskan avoimissa

Suomen Harri Heliövaara ja hänen brittiparinsa Henry Patten kestivät hankalat lähtökohdat sunnuntain "pätkämatsiin" ja etenivät tenniksen Ranskan avoimen mestaruusturnauksen miesten nelinpelin kolmannelle kierrokselle.

Heliövaara ja Patten pitivät pyhätyöt lyhyinä ja paketoivat toisella kierroksella brittiläis-tunisialaisen parin Luke Johnsonin ja Skander Mansourin lukemin 6–3, 7–5. Ensimmäinen erävoitto hoitui jo lauantaina, mutta sateen takia keskeytetty toinen erä pelattiin loppuun sunnuntaina.

– Matsi jäi kesken, kun se oli ihan hyvin hallussa. Siinä mielessä tauko ei tullut parhaaseen mahdolliseen paikkaan meidän kannaltamme. Tavoitteena oli pitää peli lyhyenä, viimeistellä toinen erä loppuun ja sillä sipuli, Heliövaara kertoi STT:lle Pariisissa.

Toinen erä jatkui tilanteesta 2–3. Sunnuntain urakan alku ei sujunut ongelmitta.

– Vastustaja oli lähellä murtaa Henryn syötön heti, kun jatkoimme peliä, mutta saimme pidettyä syötön, Heliövaara jutteli.

Sää on sotkenut aikataulut

Sääolojen takia tennisotteluita joudutaan toisinaan keskeyttämään, mutta Heliövaaralla ja Pattenilla on riittänyt epäonnea Pariisissa erityisen paljon. Heidän piti päästä pelaamaan jo tiistaina, mutta sade pilasi yrityksen. Sitten sade siirsi otteluita myös keskiviikkona ja torstaina. Vihdoin perjantaina he pääsivät pelaamaan ensimmäisellä kierroksella ja nappasivat avausvoiton.

Lauantaina yritys toiseen voittoon oli kova, mutta sade kiusasi taas. Huhtikuun alusta yhdessä pelannut pari joutui sunnuntaiaamuna lataamaan itsensä uudestaan toisen kierroksen otteluun.

– Piti olla pitkään valppaana, jos vaikka peli jatkuukin, Patten kuvaili lauantain tunnelmia.

– Kun tieto pelin jatkamisesta seuraavana päivänä tuli, piti osata rauhoittua, syödä hyvin ja levätä hyvin. Mutta tilanne on sama kaikille, hän muistutti valmistautumisen vaikeudesta.

Kun peli jatkui sunnuntaina, piti olla alusta asti hereillä.

– Olosuhteet olivat erilaiset, kylmät ja hitaat, epätyypilliset tänne Pariisiin. Olimme todella hyvin hereillä ja täytimme tavoitteen. Pelasimme pois nopeat puoli tuntia, Heliövaara iloitsi.

Sijoittamattomat Heliövaara ja Patten kohtaavat kolmannella kierroksella kymmenenneksi sijoitetun belgialaisparin Sander Gille ja Joran Vliegen.

– Toivottavasti jatkamme jo maanantaina. Olemme vähän jäljessä aikataulussa, Heliövaara muistutti.

– Olimme ennakkosuosikkeja (toisella kierroksella) ja piti voittaa, seuraavalla kierroksella voi olla eri tilanne. Tiedämme, että voimme voittaa, mutta paineet ovat vastustajalla, hän viittasi belgialaisten suosikkiasemaan.

Lue myös:

    Uusimmat