Haravoinnilla metsäpalot kuriin? Presidentin kanslia paljastaa, mitä Sauli Niinistö oikeasti puhui Trumpin kanssa: "Ihan haravoinnista ei siis ollut puhe"

Trumpin mielestä mallia pitää ottaa Suomesta:"He käyttävät aikaa haravointiin" 0:36

Tasavallan presidentin kanslia kommentoi MTV Uutisille Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin puheita suomalaisten metsien haravoinnista.

Katso videolta Trumpin kohukommentti!

Kalifornian maastopaloalueella vieraillut Trump kertoi yllättäen toimittajille, ettei Suomessa ole samanlaisia ongelmia, koska suomalaiset haravoivat metsiä.

– Olin Suomen presidentin kanssa, ja hän kutsui maatansa metsävaltioksi. He käyttävät paljon aikaa haravointiin, siivoamiseen ja asioiden tekemiseen. Ja heillä ei ole mitään ongelmaa, Trump sanoi.

MTV Uutiset ei tavoittanut Latviassa virkamatkalla olevaa tasavallan presidentti Sauli Niinistöä. Niinistö osallistuu tänään Latvian 100-vuotisjuhlaan.

Niinistö puhui Trumpin kanssa metsäpaloista

Presidentin viestintäpäällikkö Katri Makkonen sen sijaan vahvistaa sähköpostilla, että Niinistö oli puhunut Trumpin kanssa metsäpaloista Pariisin rauhanfoorumissa.

– Hän halusi ottaa osaa palojen aiheuttamien kuolemien ja suuren tuhon johdosta, Makkonen kertoo.

Niinistö oli halunnut puhua asiasta myös siksi, että Suomen arktiseen ohjelmaan sisältyy metsäpalojen torjunta. Metsäpalot tuottavat mustaa hiiltä, jonka torjuntaa Niinistö on ajanut.

"Ihan haravoinnista ei ollut puhe"

Makkosen mukaan Niinistö ei ollut kuitenkaan puhunut haravoinnista, vaan Suomen metsänhoidosta ja metsäpalojen tarkkailujärjestelmästä.

– Hän oli sanonut meidän hoitavan metsämme, ihan haravoinnista ei siis ollut puhe.

Lue myös:

    Uusimmat