Mainos

Hansapankki: Ruotsin raha pelasti Viron talouden

Ruotsin rahan tulo virolaiseen pankkitoimintaan pelasti Viron kansantalouden, väittää Hansapankin uusi pääjohtaja Indrek Neivelt. Hänen mukaansa Hansapankki olisi ilman ruotsalaisinvestointeja jäänyt täysin yksin.

Säästöt olisivat vähentyneet ja korot nousseet Venäjän tapahtumien seurauksena 40 prosentin tasolle. Tämä olisi merkinnyt pankkien uskottavuuskriisiä, Neivelt sanoi. Vuodenvaihde olisi mahdollisesti merkinnyt myös Viron kruunun devalvoimista. Nyt siihen ei ole tarvetta, Neivelt vakuutti.

Pankeilla on hänen mukaansa kuitenkin edelleen ongelmalainoja. Tämän vuoden teema onkin saneeraus ja yhtiöiden myyminen, mikä merkitsee ulkomaisten sijoittajien määrän kasvua, hän ennusti.

Viron suuryrityksillä ei ole tällä hetkellä konkurssiuhkaa. Sen sijaan keskisuuret yritykset ovat vaarassa, Neivelt arvelee. Hän uskoo myös lainakorkojen varmuudella alenevan. Sen sijaan ennusteisiin noin viiden prosentin talouskasvusta hän ei usko. Tämä vuosi on ilmeisestikin nollakasvun aikaa, hän arvioi Eesti Päevälehdelle.
(STT-Eta)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.