Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Hans Välimäen tärpit kevään juhliin – ja tätä perinneherkkua ei kannata hänelle tarjota!

Lehtikuva
Julkaistu 22.05.2013 13:57(Päivitetty 22.05.2013 13:57)

Keittiömestari Hans Välimäki armahtaisi valmistujaisjuhlien järjestäjiä minimoimalla tarjoilua, ja vinkkaa, että perinteinen kermakakku ja lusikkaleivät ovat myös pikkuhiljaa väistymässä kahvipöydän tarjoiluvadeilta. – Itse en pidä kermakakusta yhtään, Välimäki kertoo.

Kevään valmistujaisjuhlien tarjoilut saattavat aiheuttaa monessa perheessä päänvaivaa. Huippukokki Hans Välimäen mukaan yleisin virhe juhlien ruokailun järjestämisessä onkin suunnittelemattomuus.

– Jos ei ole tarkkaan mietitty jo ennakkoon mitä tarjotaan ja mikä on kutsuttavien henkilömäärä, ruokaa tehdään varmasti joko liian vähän tai aivan liikaa, Välimäki summaa.

Juhlapöydän tarjoiluvalikoivaa miettivälle Välimäki vinkkaakin laskupään käyttämistä. Kun ruoka on mitoitettu oikein, juhlien järjestäjä selviää työurakasta helpommin.

Jos juhlien aloittamisajankohta on iltapäivällä, ovat vieraat ehtineet jo nauttia lounaan kotona. Tällöin Välimäen mukaan lämpimän ruoan tarjoilemisen voi suosiolla ohittaa ja siirtyä suoraan kahvipöydän antimiin.

Panosta tarjoilussa suolaiseen!

Hans Välimäki suosittelee käyttämään tarjottavien ruokien suunnittelussa tervettä järkeä. Juhlien järjestäjän tulisi tiedostaa omat kykynsä ja mitoittaa keittiössä häärimiseen käytettävissä oleva aika. Monensorttisesta ruoasta notkuvan pöydän sijaan muutamalla harkitusti valitulla tarjottavalla saa aikaan toimivan kahvittelukokonaisuuden.

– Ei kannata tehdä mitään kauhean isoa repertuaaria. Seisovaan pöytään riittää viidestä kuuteen pientä suolaista vaihtoehtoa ja kolme makeaa. Siinä on hyvä yhdistelmä, eikä yhtään enempää tarvita.

Monen juhlapöytää vesi kielellä kiertävän lautaselle valikoituu nykyään enemmän suolaisia kuin makeita vaihtoehtoja. Välimäki suositteleekin panostamaan makeiden tarjottavien sijaan enemmän suolaisen naposteltavan puoleen.

Perinteinen kermakakku ja lusikkaleivät ovat myös pikkuhiljaa väistymässä kahvipöydän tarjoiluvadeilta.

– Eihän niissä mitään vikaa ole, mutta ne ovat sellaisia helppoja ja varmoja ratkaisuja. Itse en pidä kermakakusta yhtään. En ole koskaan tykännyt kakuista muutenkaan kauheasti. Kallistuisin enemmän raikkaampien tarjottavien suuntaan, keittiömestari lataa.

Välimäki vinkkaakin hyödyntämään valmistujaistarjoiluissa eritoten sesonginmukaisia raaka-aineita. Makeisiin suupaloihin saa potkua marjaisilla ja hedelmäisillä lisukkeilla.

Tanja Korpela/MTV3

Lisää aiheesta:

Kuinka paljon kahvia ja kakkua juhlavieraille? Muista yksi tärkeä vinkki Kun tarjoat juhlissa kahvia, pidä mielessä yksi tärkeä vinkkiTiesitkö? Tästä syystä Suomessa syödään uutenavuotena nakkeja ja perunasalaattiaMiksi uutenavuotena syödään perunasalaattia ja nakkeja? – "ruoka ei ole millään tavalla pääosassa"Yllätä vieraat älyttömän helpolla tarjoiluvinkillä – tv-kokki paljastaa hittireseptinsä: ”Tarjoiluista ei pidä tehdä kilpailua”Asiantuntija varoittaa juomavirheestä, jonka ihmiset tekevät kotibileissä: "Makuero on valtava"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • Eilen17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • Eilen16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • Eilen14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi