Hanna-Riikka Siitonen: Saan voimaa lomailusta

Laulaja Hanna-Riikka Siitonen heittäytyy täysillä töihinsä, mutta niiden vastapainoksi nainen kaipaa säännöllistä rentoutumista. Keväällä nainen esiintyy jälleen Nina Tapion kanssa, joka on usein seurana myös lomamatkoilla.

Laulaja Hanna-Riikka Siitosella on takanaan kiireinen syksy, mutta työtahti ei hidastu keväälläkään. Alkukevään ajan naisen pitää kiireisenä Linnanmäen Peacockissa tammikuun lopussa starttaava esitys, jossa hänen kanssaan esiintyvät Sami Hintsanen, Nina Tapio ja Ville Pusa.

Finnhitz-nimeä kantava show tarjoaa nimensä mukaisesti legendaarisen tuttuja suomihittejä, mutta myös tekijätiimi koostuu toisilleen tutuista ammattilaisista:

– Ninan kanssa me tehdään ihan koko ajan töitä yhdessä ja Villenkin kanssa on tehty vuosien varrella vaikka kuinka monta musikaalia. Me ollaan omasta mielestämme sellainen dream team, Siitonen kuvailee MTV.fille.

Siitosen ja Tapion yhteinen historia ulottuu 90-luvulle ja Taikapeili-aikoihin asti, mutta tarina on pysynyt käynnissä kaikkien niitä seuranneiden vuosien ajan.

– Me ollaan kyllä aika harvinainen pariskunta, kun tehdään niin paljon töitä kimpassa. Ollaan jopa dubattu samoja piirrettyjä!

– Mutta tietenkin meillä on molemmilla ihan omatkin kuviot: Nina tekee välillä myös soolokeikkoja ja itse näyttelen Uusi päivä -sarjassa.

Yhteiset lomat antavat energiaa

Työkiireiden keskellä Siitonen kertoo kaipaavansa myös aikaa rentoutumiseen. Nainen kertoo saavansa arjen pyörteisiin voimaa suuntaamalla katseensa aina seuraavaa lomaa kohti.

– Elän lomasta lomaan! Työhön tulee aina heittäydyttyä täysillä, mutta arki ei saa muuttua ikäväksi. Siksi tykkään suunnitella lomia paljon etukäteen – suunnitelmia tehden jaksaa painaa arjessa, vaikka kaikki matkasuunnitelmat eivät aina lopulta toteutuisikaan.

Parasta on, kun näköpiirissä siintää enemmän kuin yksi reissu.

– Nytkin tiedossa on matka lämpimään hiihtolomalla ja sen lisäksi on suunniteltu jo pääsiäismatkaa ja toista reissua syksylle.

Siitosen ja Tapion tiet kohtaavat usein myös keikkalavojen ja showtreenien ulkopuolella. Naisten perheet ovat keskenään läheisiä, joten yhdessä lomaileminen on kaikille mieleinen vaihtoehto.

– Lapsemme ovat kasvaneet yhdessä ja viihtyvät toistensa seurassa, mutta myös me aikuiset leikimme keskenämme, Siitonen nauraa.

Seuraavaksi perheet suunnittelevat matkustavansa yhdessä syksyllä Kroatiaan. Monien yhteisten reissujen tuloksena jokaiselle on myös löytynyt oma erityinen rooli tien päällä.

– Itse olen se, joka huolehtii aina eväistä ja tietää varmimmin reitin lähimmälle kioskille. Nina taas huolehtii matkalipuista ja on aina ensimmäisenä kentällä menossa jonottamaan.

Viime syksynä Siitonen kertoi Eeva-lehdessä saaneensa noin vuotta aiemmin kuulla kilpirauhassyöpänsä uusiutuneen. Vuosia sitten elämään ensimmäisen kerran astunut sairaus on aihe, josta Siitonen ei halua enempää puhua.

– Se on asia, josta puhun joskus, mutta sitten suljen taas sen oven. Mielestäni ihmisellä täytyy olla oikeus olla olemassa muutenkin, Siitonen toteaa MTV.fille.

Lue myös:

    Uusimmat