Mainos

Hankkija-Maatalous vähentämässä 45 työntekijää

Yt-neuvottelut koskevat lähes 800 ihmistä. Neuvottelut liittyvät tammikuiseen kauppaan, jossa Hankkija-Maatalous osti Suomen Rehun Lännen Tehtailta.

Hankkija-Maatalous aloittaa yt-neuvottelut noin 45 työntekijän vähentämiseksi. Yt-neuvottelut liittyvät järjestelyyn, jossa Suomen Rehun ja sen tytäryhtiön Lännen Rehun myyntitoiminnot siirtyvät Hankkija-Maataloudelle.

Yt-neuvottelut koskevat kaikkiaan 790:tä ihmistä. Neuvottelujen piirissä ovat Suomen Rehusta ja Lännen Rehusta siirtyvä myyntihenkilöstö sekä Hankkija-Maatalouden myynnin henkilöstö.

- Kun kahdesta organisaatiosta tulee yksi organisaatio, yt-neuvottelujen tavoitteena on poistaa päällekkäisyydet, Hankkija-Maatalouden toimitusjohtaja Ensio Hytönen kertoo.

Hankkija-Maataloudella on toistasataa toimipistettä ympäri maata. Hytösen mukaan yt-neuvottelut koskevat tasaisesti niitä kaikkia. Väkeä tulee vähenemään niin Suomen Rehusta kuin Hankkija-Maataloudesta.

- Molemmat ovat yhtä arvokkaita organisaatioita, joten neuvottelut koskevat tasavertaisesti sekä Suomen Rehulta tulleita työntekijöitä että ennestään Hankkija-Maataloudessa olleita työntekijöitä. Etusijaisuuksia ei ole kellään, Hytönen sanoo.

Luottamusmies Jorma Tiitinen on vielä vaitonainen. Tunnelma työpaikoilla on odottava.

- Odotamme lisätietoa ensi maanantain yt-tilaisuudesta. Vielä nyt meillä on hyvin vähän tietoa neuvotteluista, Tiitinen toteaa.

S-ryhmään kuuluva Hankkija-Maatalous osti Suomen Rehun Lännen Tehtailta tammikuussa. Hankkija-Maatalous työllistää kaupan jälkeen noin 1200 henkeä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.