Mainos

Hands free -laitteen käytössä parantamisen varaa

Kännykän käytön mahdollistava hands free -laite unohtuu vielä monelta autoilijalta. Poliisi aikookin tiukentaa matkapuhelinten käytön valvontaa lähiviikkoina.

Matkapuhelinta käytetään liikenteessä ajon aikana vielä runsaasti perinteiseen tapaan, vaikka laki on sen kieltänyt vuoden alusta alkaen.

Liikkuva poliisi valvoi MTV:n uutisten pyynnöstä kännykänkäyttöä tänään Joensuun liepeillä. Lainriikojia löytyi verkkaisestakin liikennevirrasta helposti. Ylikonstaapeli Antti Sistonen arvioi, että vajaan tunnin tarkkailun aikana matkapuhelinta käytettiin laittomasti ajon aikana arviolta 15 autossa.

Ylikomisario Raimo Harjunen liikkuvasta poliisista epäilee, että laiton matkapuhelimen käyttö voi ainakin aluksi johtaa tulkintaongelmiin. Valvonnassa poliisin on saatava näköhavainto kännykkä korvalla ajavasta kuljettajasta.

Poliisi aikoo muutaman viikon ajan neuvoa ja opastaa oikeaa matkapuhelimen käyttöä ajon aikana, mutta sen jälkeen kännykän käytöstä ilman hands free -laitetta annetaan sakkoja. Puhelutietoja poliisi ei aio tutkia.

(MTV3)

.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.