Hän on maailman tatuoiduin eläkeläinen!

Brittiläinen Isobel Varley otti ensimmäisen tatuointinsa vuonna 1986 ollessaan 46-vuotias. Nyt hän komeilee Guinness World Records -kirjan tuoreimmassa painoksessa, sillä hän on maailman tatuoiduin eläkeläinen. Ensimmäisenä mieleen tulee kysymys, miten Varley päätyi tatuointien peittämäksi? Nainen kertoo kaiken tapahtuneen pikkuhiljaa.

– Ensimmäinen kuva, jonka otin, laitettiin oikean olkapään ja lavan alueelle, Isobel Varley muistelee.

Sen jälkeen hän innostui tatuoinneista toden teolla ja päätti hankkia lisäväriä vartaloonsa. Seuraava projekti oli olkapään ja yläselän peittäminen. Sitten pikkuhiljaa myös käsivarret ja jalat alkoivat olla täynnä tatuointikuvia. Raajojen jälkeen Varley hankki värityksen myös rintoihinsa.

– Viimeisenä noin kaksi vuotta sitten jalkojani ja käsivarsiani alettiin peittää tatuointivärillä kokonaan.

Kymmenessä vuodessa Varleyn ihoon on tatuoitu 200 kuvaa. Nykyään hänen vartalonsa on 76-prosenttisesti tatuointien peitossa. Ainoastaan kämmenet, kasvot, kaula ja jalkapohjat ovat tatuoimattomia.

"En välitä tuijottamisesta"

Varleyn lähipiiri suhtautuu tatuoituun eläkeläiseen hyvin. Hänen ystävänsä ja perheensä eivät ole vastustaneet naisen tatuointisuunnitelmia.

– Ihmiset jotka eivät tunne minua saattavat joskus tuijottaa minua aika kovasti, mutta minä en enää huomaa sitä, enkä välitä siitä.

Kun kropasta yli kaksi kolmannesta on tatuointien peitossa, jonkun yksittäisen kuvan ottaminen varmasti harmittaisi jälkeenpäin. Varley toteaa, ettei hän ole koskaan katunut yhdenkään kuvan ottamista tai sitä, että hän on tatuointien peitossa. Guinness World Record -kirjassa kuitenkin mainitaan, että Varley katuisi vatsaansa tatuoitua sammakkoa.

Tällä hetkellä Varley käy tatuoijalla parantelemassa vanhoja töitä.

– Niitä väritetään uudelleen, tämä jatkuu todennäköisesti todella pitkään.

Guinness World Records -kirjan suomenkielinen versio uusimmasta painoksesta julkaistaan 24.9.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja