Mainos

Hän on kommunistien uusi nokkamies

Suomen kommunistinen puolue valitsi edustajakokouksessaan uudeksi puheenjohtajaksi Juha-Pekka Väisäsen Helsingistä. 46-vuotias Väisänen on aikaisemmin toiminut puolueen pääsihteerinä.

SKP:n pitkäaikainen puheenjohtaja Yrjö Hakanen ilmoitti jo alkuvuodesta, ettei aio jatkaa puolueen puheenjohtajan virassa.

Juha-Pekka Väisänen on kansainvälisesti tunnustettu käsitetaiteilija, joka johtaa myös PAND –Taiteilijat rauhan puolesta –järjestöä. Lisäksi Väisänen on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan jäsen.

– SKP on ainoa puolue, joka nostaa esille työn ja pääoman välisen ristiriidan. Se on todellisen demokratian liike, jolla syrjäytetään kapitalismi, toteaa tuore puheenjohtaja Juha-Pekka Väisänen.

Jatkossa SKP aikoo toimia entistä enemmän ay-liikkeen ja työtä tekevän kansanosan puolesta. Puolue aikoo pitää tiukasti kiinni suomalaisen työväenliikkeen perinnöstä ja marxilaisesta ideologiasta.

SKP poistettiin puoluerekisteristä eduskuntavaalien jälkeen, koska se ei saanut kaksissa peräkkäisissä vaaleissa kansanedustajia. Puolue keräsi pian tarvittavat 5 000 kannattajanimeä ja merkittiin takaisin puoluerekisteriin vuoden 2011 joulukuussa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.