Hämmentävää! Viini poistaa tahrat ja parantaa mustelmat

Tiesitkö että viiniä voi juomisen lisäksi käyttää myös arkiaskareissa? Lue nämä kymmenen vinkkiä ja opit kuinka käyttää viiniä uudella tavalla.

Viini on viisasten juoma. Nyt sitä voi käyttää vieläkin viisaammmin! Näiden niksien avulla voit ottaa käyttöön koko viinin potentiaalin arkipäivän askareissasi!

1. Kangasväri

Jokainen meistä on joskus läikyttänyt punaviiniä valkoiselle kankaalle ja tietää kuinka hankalaa tahra on saada poistetuksi kankaasta. Käytä punaviiniä siis myös tarkoituksellisesti kankaan värjäämiseen.

2. Kasvovesi

Punaviini on tunnetusti täynnä antioksidantteja, siksi sen voisi kuvitella sopivan käytettäväksi myös ihoa pehmentävänä kasvovetenä. Amerikkalainen näyttelijä Teri Hatcher on kertonut käyttävänsä lasillisen punaviiniä kylpyvedessään pehmentämään ihoaan. Intiassa viiniä käytetään myös muun muassa erilaisissa kylpylähoidoissa.

3. Viinijääkuutiot

Kaada viiniä jääpalamuotteihin ja laita muotit pakkaseen. Jäätyneitä viinikuutioita voit käyttää kätevästi ruoanlaitossa makua antamaan. Valkoviinijääkuutio esimerkiksi sopii erinomaisesti risottoon.

4. Hedelmien ja vihannesten puhdistaja

Puhdista hedelmät ja vihannekset viinillä. Viinin sisältämä alkoholi puhdistaa vihanneksista niissä olevia bakteereita vettä tehokkaammin.

5. Lasinpuhdistusaine

Vanhentunut valkoviini on melkein viinietikkaa. Näin ollen se soveltuu erinomaisesti käytettäväksi ikkunoiden ja muiden lasipintojen pesemiseen. Laita muutama ruokalusikallinen valkoviiniä vettä täynnä olevaan suihkepulloon, suihkuta lasiin, ja pyyhi rätillä tai paperilla.

6. Mustelmien parantaja

Vanhan kansan mukaan viinissä uitettua leivänpalaa kannattaa käyttää mustelmien parantamiseen. Tälle ei ole olemassa tieteellistä perustelua, mutta aina kannattaa kokeilla!

7. Viinitahrojen puhdistaja

Valkoviinillä voi puhdistaa punaviinitahroja. Kaada valkoviiniä punaviinitahralle ja hankaa välittömästi pyyhkeellä!

8. Lihamarinadi

Punaviini marinoi liharuoat mainiosti. Käytä punaviiniä punaiseen lihaan, ja saat ruokaan taatusti täyteläisen maun.

9. Viinietikka

Anna viinipullonjämien hapottua ilman vaikutuksesta ja siitä tulee ruoanlaitossa ja salaatinkastikkeina käytettävää viinietikkaa. Anna viinin muhia avatussa pullossa muutama viikko parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

10. Banaanikärpäsloukku

Kaada lasiin muutaman sentin verran punaviiniä. Laita sitten lasin suun päälle elmukelmua, ja töki siihen muutama pikkuinen reikä. Näin banaanikärpäset pääsevät lasin sisälle, mutta eivät löydä sieltä enää pois.

Riika Nykänen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja