Mercedes meni äärimmäisyyksiin – Rosbergilta paljastus Hamilton-taiston syvyydestä: "Ei ollut mitään muuta keinoa"

Nico Rosberg kertasi Lewis Hamiltonin kanssa kaudella 2016 käymäänsä MM-taistelua, kun hän arvioi Mercedeksen vaikeaa alkukautta Sky Sportsille. Rosbergin mukaan kaksikon huonot välillä radalla ja radan ulkopuolella pakottivat mestaritallin äärimmäisiin keinoihin.  

Rosberg ja Hamilton ajoivat yhdessä Mercedeksellä neljän kauden ajan. Brittikuski Hamilton oli kaksikosta pitkään edellä ja valloitti maailmanmestaruudet 2014 ja 2015.

Vuonna 2016 keskinäinen taistelu huipentui – välillä rumallakin tavalla – ja kauden päätteeksi Rosberg juhli MM-titteliä. Saksalaiskuski päätti uransa pian mestaruusjuhlien jälkeen. 

– Teimme kaikesta erittäin hankalaa, Rosberg kommentoi kaksintaistelun vaikutuksia Mercedeksen ilmapiiriin. 

– Taistelu meni siihen pisteeseen, että meillä oli ohjesäännöt paperilla. Niissä kerrottiin mitä saamme tehdä rengas rengasta vasten -taisteluissa ja rangaistukset, joissa oli monta nollaa perässä. Ei ollut mitään muuta keinoa, sillä se (taistelu) meni liian kuumaksi ja äärimmäiseksi. 

Hamilton on ajanut kyseisen kauden jälkeen neljästi maailmanmestariksi, mutta hävisi tittelin hyvin niukasti viime kaudella. 

Juttu jatkuu videon alla. 

Alkukaudella 2022 brittitähden murheena on pääasiassa ollut vaisu Mercedes-auto. Lisäksi talliin tullut George Russell on osoittanut heti nopeutensa: Hän johtaa Hamiltonia MM-pisteissä neljän kisan jälkeen lukemin 49-28.

Vaikka Hamilton näyttäisi olevan Russellin kanssa kovan haasteen edessä, Rosberg ei näe tilanteessa vielä samoja merkkejä kuin hänen Mercedes-aikanaan.  

– Tilanne on paljon rennompi. Kun ajetaan sijoista 11 ja 13, taistelu ei ole niin tulista kuin kärkisijoista ja mestaruudesta ajettaessa. Tästä syystä tilanteen käsitteleminen on helpompaa myös tallin sisällä, Rosberg summaa. 

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Yhdysvaltojen Miamissa. 

Lue myös:

    Uusimmat