Hamasin ottamien panttivankien perheet huolissaan Israelin maahyökkäyksestä – "Tämä yö oli kauhein kaikista öistä"

Hamas julkaisi videon vapautetuista panttivangeista 0:30
Hamas julkaisi videon panttivankeina olleen äidin ja tyttären vapautumisesta 20. lokakuuta.

Perheet pelkäävät Israelin maahyökkäyksen tekevän panttivankien tilanteesta Gazassa entistä vaarallisemman, kertoo CNN.

Äärijärjestö Hamasin hallussa pitämien israelilaisten panttivankien perheitä edustava ryhmä sanoo olevansa huolissaan Israelin laajentuvasta maahyökkäyksestä. Ryhmän mukaan maaoperaatio asettaa panttivangit entistä suurempaan vaaraan.

– Tämä yö oli kauhein kaikista öistä. Se oli pitkä ja uneton yö, jonka taustalla oli Israelin puolustusvoimien suuri operaatio (Gazan) kaistalla ja ehdoton epävarmuus siellä olevien panttivankien kohtalosta, jotka myös joutuivat raskaiden pommitusten kohteeksi, ryhmä kertoi lauantaina antamassaan lausunnossa.

Kaapattujen panttivankien perheet ovat kritisoineet Israelin puolustusvoimia siitä, ettei heille ole kerrottu, vaarantaako maaoperaatio panttivankien tilanteen.

– Ahdistus, turhautuminen ja erityisesti valtava viha, että yksikään sotakabinetista ei ole vaivautunut tapaamaan panttivankien perheitä selittääkseen yhtä asiaa: vaarantaako maaoperaatio Gazan 229 panttivangin hyvinvoinnin, perheitä edustava ryhmä kirjoittaa. 

CNN:n mukaan Israelin puolustusvoimien kontra-amiraali ja tiedottajayksikön päällikkö Daniel Hagari kertoi perjantaina toimittajille puolustusvoimien tiedottaneen panttivankien perheille laajenevasta maaoperaatiosta Gazassa.

Hamas on tähän mennessä vapauttanut neljä panttivankia sen jälkeen, kun se hyökkäsi 7. lokakuuta Israeliin. Israelin puolustusvoimien arvion mukaan 224 panttivankia on edelleen Gazassa.

Kaapattujen joukossa on israeliliaisia siviilejä sekä sotilaita. Nuorin panttivangeista on yhdeksän kuukauden ikäinen. 

Israelin hallinnon mukaan panttivankeina on myös ihmisiä 25 eri maasta, muun muassa Meksikosta, Brasiliasta, Yhdysvalloista, Saksasta ja Thaimaasta.

Lue myös:

    Uusimmat