Mainos

Hämäläinen: Työn korkea hinta länsimaiden ongelma

Euroopan keskuspankin johtokunnan jäsen Sirkka Hämäläinen näkee työn korkean hinnan osasyyksi niin sanottuun Kiina-ilmiöön eli maailmantalouden muutokseen.

Kaleva-lehden haastattelussa Hämäläinen kehottaakin länsimaita sopeutumaan maailmantalouden muutokseen.

-Kiina-ilmiössä on kyse maailmantalouden luonnollisesta uusjaosta. Kehittyvä maailma, muun muassa Kiina ja Intia, haluaa samat edut maailmantaloudesta kuin meillä länsimaissa jo on.

-Lyhyellä tähtäimellä Suomesta, samoin kuin muistakin maista työpaikkoja voi lähteä ja lähteekin, mutta toisaalta kehittyvien maiden nousu luo uutta kysyntää ja kauppaa vanhoille teollisuusmaille.

Myös Suomen Pankin pääjohtajana toiminut Hämäläinen arvioi, ettei ole muuta keinoa kuin sopeutua ja hakea kilpailuetua luovuudella, uusilla ideoilla ja tehokkuudella. Hänen mielestään Suomen ongelmat ovat samalla tavalla rakenteellisia kuin Euroopassa yleensä.

-Työn hinta työn teettäjälle on suhteellisen korkea ja vastaavasti työntekijälle kokonaispalkkasummasta jää suhteellisen vähän käteen. Siinä on yksi osaselitys sille, miksi suomalaista tuotantoa siirtyy Viroon tai Kiinaan.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.