Hämähäkkimies-oikeus julkiseksi

Marvel-sarjakuvayhtiön ja Sony Pictures Entertainment -elokuvayhtiön välinen oikeudenkäynti pidetään julkisena. Asiasta päättäneen tuomarin mukaan oikeudenkäynnin pitämisellä poissa julkisuudesta ei saavutettaisi mitään.

Toukokuun 20. päivä alkavassa oikeudenkäynnissä käsitellään Marvelin ja Sonyn Hämähäkkimies-elokuvia koskevia oikeuksia. Marvel vaatii oikeudenkäynnissä Sonylta 50:n miljoonan dollarin korvauksia ja Hämähäkkimies-lisenssin uudelleenneuvottelua. Marvelin mukaan Sony on toiminut vuonna 1999 tehdyn lisensointisopimuksen vastaisesti ja yrittänyt kaapata Hämähäkkimies-brandin. Marvel ei halua lopettaa Hämähäkkimies-elokuvien sarjaa, vaan palauttaa itselleen oikeuden päättää Hämähäkkimies-oheistuotteista.

Sonyn mukaan oikeudenkäynti on Marvelin yritys saada uudelleenneuvoteltua vuonna 1999 solmittu sopimus, joka on osoittautunut Sonylle erittäin tuottoisaksi. Juuri Sony vaati oikeudenkäynnin salassa pitämistä yrityssalaisuuksiensa suojelemiseksi. Tuomarin mukaan salassapitoon ei kuitenkaan ole syytä.

Hämähäkkimies-elokuva oli vuonna 2002 maailman parhaiten tuottanut elokuva, ja sen jatko-osan kuvaukset aloitettiin viime viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat