Mainos

Halvat puhelut houkuttavat vaihtamaan teleoperaattoria

Lähes joka kymmenes kännykän käyttäjä vaihtoi teleoperaattoria viime vuonna. Erityisen liikkuvia asiakkaita ovat 18-24-vuotiaat. Yleisimpinä syynä vaihtoon mainittiin tuoreen Suomen Gallupin kyselyn mukaan halvemmat puhelut. Muita vaihtosyitä olivat kuuluvuus ja siirtyminen käyttämään samaa operaattoria kuin perhe ja ystävät.

Tutkimuksessa selvitettiin myös muita televiestintälaitteiden käyttöä. Selvityksestä käy ilmi, että runsaalla kolmanneksella kotitalouksista on tietokone. Internet- ja sähköpostiyhteys on joka viidennestä kodista. Kotoa Internetiä käytetään yleensä 1-2 tuntia viikossa. Kokonaiskeskiarvo nousee yli kolmeen tuntiin suurkuluttajien käyttömäärien vuoksi. Useimmin Internetiä käytetään sähköpostiin, harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvän tiedon hakuun ja pankki-asioiden hoitoon.

Tuotteiden ja palvelujen ostaminen on edelleen hyvin harvinaista. Tutkimukseen vastanneista kahdeksan prosenttia kertoi ostaneensa tai tilanneensa jotakin Internetin kautta puolen vuoden aikana. Tämä taas johtuu siitä, ettei sähköinen kauppa yksinkertaisesti kiinnosta. Sitä pidetään myös turvattomana kauppapaikkana.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.