Mainos

Haluatko tienata enemmän rahaa? 15 vinkkiä sivu- tai kesätyöksi!

Päivätyön ohella on mahdollista tienata enemmän rahaa, kun on kekseliäs. Listasimme 15 ideaa, joiden avulla saat taskuusi enemmän kahisevaa. 

Jos rahaa ei ole riittävästi, kannattaa menokuurin lisäksi ideoida lisätapoja rahan ansaitsemiseen. 

1. Konsultoi 

Mihin kaikkeen ammattisi ja koulutuksesi sinut pätevöittää? Oletko varma, että otat siitä kaiken hyödyn irti?

Esimerkiksi pankkitoimihenkilö voi kehittää sivutyön auttamalla talousasioissa painivia ihmisiä, tai puutarhuri voi jakaa netin kautta parhaita tomaatinkasvatusvinkkejään. 

Pidä mielesi avoinna ja anna ideoiden lentää! Pystyt varmasti kehittelemään uusia keinoja ansaita ammattisi tai harrastuksesi avulla, jos vain käytät kekseliäisyyttäsi. 

2. Opeta

Oletko hyvä tietokoneiden kanssa tai taitava kutomaan sukkia? Opeta osaamistasi eteenpäin pientä lisämaksua vastaan tai järjestä vaikkapa kokonainen kurssi!

3. Työskentele freelancerina

Erityisesti luovien alojen ammattilaisten kannattaa hankkia lisätienestiä päivätyön ulkopuolella tarjoamalla palveluksia myös muille – suunnittelisitko logon uudelle yritykselle tai kirjoittaisitko sisältöä kaupallisiin tarpeisiin? 

Tarjoa osaamistasi rohkeasti ja ota suoraan yrityksiin yhteyttä. Tutkimusten mukaan suurin osa työkeikoista ja uusista työpaikoista jaetaan sillä tavoin. 

4. Vuokraa autoasi muille

Moni tarvitsee pakettiautoa muuttoon tai henkilöautoa lomareissua varten. Vuokraa kulkuvälineitäsi muille silloin, kun sinulla ei itselläsi ole käyttöä niille. 

5. Vuokraa kesämökkiäsi

Mökkikausi on alkamaisillaan ja Suomi on mökkikansaa! Jos lomamökkisi seisoo suurimman osan ajasta tyhjillään, mitä jos vuokraisit sitä muidenkin käyttöön?

6. Myy tavaraa netissä

Käytetyn tavaran myyminen netissä on tuttua puuhaa nykyaikana, mutta voit myös itse valmistaa esineitä myyntiä varten – aloita koruharrastus, tee käsitöitä tai lupaudu leipomaan lähiseudun kevätjuhliin täytekakkuja. 

7. Bloggaa

Bloggaamisella elää Suomessa vain harva, mutta se voi tuoda mukavaa lisätienestiä jo harrastuspohjalta. 

Valitse sinua kiinnostava aihe, josta jaksat kirjoittaa pitkään ja josta riittää kirjoitettavaa. Muista myös kiinnittää huomiota sivustosi ulkoasuun. Hyvä ja sujuva teksti on myös tärkeä osa toimivaa sivustoa. Bloggaamisessa pääset alkuun esimerkiksi Bloggerin tai Wordpressin avulla. 

Voit tienata nettisivullasi esimerkiksi affiliate-markkinoinnilla, jossa saat jokaisesta klikkauksesta tai kauttasi tulleesta asiakkaasta korvauksen. 

8. Tee pätkätyötä

Lyhyitä työpätkiä on tarjolla vuodenajasta riippumatta, mutta kesä on niiden kultasesonkia. Pidä silmäsi ja korvasi auki ja selaa aina silloin tällöin avoimia työpaikkailmoituksia. 

Esimerkiksi kaupan hyllyttäjä tai vaikkapa karaoke-emännän työ on sellaista, jota voi tehdä silloin tällöin viikonloppuisin. 

9. Vuokraa työkaluja

Sirkkeli, ruohonleikkuri, hakettaja – omistatko sellaisia työkaluja tai muita esineitä, joita joku muu voisi tarvita vain silloin tällöin?

Vuokraa omistamiasi tavaroita muille pientä korvausta vastaan. Pienistä puroista kasvaa suurempi virta.

10. Kokeile juhlasuunnittelijan työtä

Nautitko juhlien suunnittelusta ja järjestämisestä, ja se sujuu sinulta myös loistavasti? Tarjoa suunnitteluapua vaikkapa hääpareille tai kiireisille vanhemmille, jotka haluavat hyvät syntymäpäivät lapselleen. 

11. Tee pihatöitä

Asuuko naapurissasi mummo, joka ei jaksa ajaa nurmikkoaan? Tai kaipaisiko kiireinen perheenisä apua pieniin remonttitöihin? 

Tarjoa apuasi pientä korvausta vastaan. 

12. Järjestä kotikutsuja

Moni yritys myy tuotteitaan edustajien kautta, esimerkiksi Nosh Organics ja Avon rekrytoivat jatkuvasti uusia myyjiä. 

13. Vahdi lapsia

Perheet tarvitsevat silloin tällöin ulkopuolisten apua menoihinsa. Jos olet hyvä lasten kanssa, tee viikonloppukeikkaa lastenvahtina. 

14. Lenkitä koiria

Tarjoa lenkityspalvelua koirille naapurustossasi. Monessa perheessä aika on kortilla, joten apusi voi olla hyvinkin tervetullutta. 

15. Pese ikkunoita

Ikkunoiden pesu ei ole kaikkien suosikkihommaa ja näin kevään kynnyksellä sille avulle on tarvetta!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.