Haluatko pysyä terveenä ja nuorekkaana pitkään? Näin se onnistuu!

Hyvä ryhti on tärkeää paitsi nuorekkaalle ulkonäölle, myös hyvälle terveydelle. Jos muistutat Notre Damen kellonsoittajaa, lue nämä liikunta-asiantuntija ja fitness-kirjailija Peta Been ohjeet hyvän ryhdin treenaamiseen.

Hyvä ryhti auttaa meitä monella tapaa: ryhti vaikuttaa hermostoon, ja hyvä terveys edellyttää hermostoltasi täydellistä toimintaa. Erilaiset hermostolliset häiriöt vaikuttaa niin henkiseen kuin fyysiseenkin hyvinvointiin, sillä niistä ovat riippuvasisia muun muassa aivojen toiminta, solujen aineenvaihdunta ja mielenterveys.

Näillä Dailymail.com-sivuston haastatteleman liikunta-asiantuntija Peta Been ohjeilla voit treenata ryhtiäsi.

1. Olkapäät

Ikä tuo myös muutoksia ryhtiin ja yksi yleisimmistä ongelmista löytyy olkapäiden ja pään asennosta – ne työntyvät eteenpäin, mikä vaikuttaa koko asentoon. Tavallisin selitys tälle löytyy liian heikoista vatsa- ja selkälihaksista, joten kiinnitä huomiota niiden treenaamiseen.

Keventäjistä löydät hyviä vinkkejä lihaskunnon parantamiseen.

2. Huomioi ryhtisi

Muutoksia ei tapahdu, mikäli et kiinnitä asiaan riittävästi huomiota. Muista ajatella asentoasi muutamia kertoja päivässä: Istutko suorassa työpöytäsi edessä? Millaisessa asennossa odotat liikennevalojen vaihtumista? Löhöätkö sohvalla?

Mikäli oikean asennon löytäminen tuottaa sinulle päänvaivaa, pyydä apua ammattilaiselta: esimerkiksi fysioterapeuttisi, hierojasi tai joogaopettajasi voivat varmasti auttaa sinua.

3. Sisäänpäin kääntyneet jalat

Oletko huomannut, että vanhemmat ihmiset usein kävelevät jalat kääntyneinä sisään? Ankkatyyli auttaa heitä pysymään paremmin pystyssä, jolloin he tekevät niin huomaamattaan.

Jotta vältyt samalta kohtalolta, kiinnitä huomiota lantiosi kuntoon – etenkin sen venyvyyteen. Lantion jäykkyys nimittäin vaikuttaa kävelytyylin muuttumiseen. Lisäksi selkä- ja vatsalihaksesi ovat tärkeässä roolissa myös tämän ongelman ehkäisyssä. Esimerkiksi jooga, tanssi ja pilates ovat loistolajeja ryhdistään huolta pitävälle.

4. Kumara selkä

Ikääntyessämme painumme ikään kuin kumaraan, ja vaikutelmaa saattaa vielä korostaa komea kyttyrä.

– Tämän aiheuttaa osittainen selkärangan luhistuminen, mikä johtuu yläselän nikamiin pitkään kohdistuneesta paineesta, kertoo tohtori Tom Crisp lontoolaisesta Barbican BUPA -fysiokeskuksesta Dailymail-sivuston haastattelussa.

Ongelman taustalla on Crispin mukaan usein osteoporoosi, joka on varsin yleinen sairaus Suomessa. Voit ennaltaehkäistä sitä kiinnittämällä huomiota D-vitamiinin ja kalsiumin saantiin.

Myös tärähtelyä aiheuttava liikunta, kuten hölkkä tai jumppa, ehkäisevät luuston huonoa kuntoa.

5. Jäykkyys

Jäykkyys on monen vanhemman ihmisen ongelma, mikä vaikuttaa myös ryhtiin. Kiinnitä asiaan huomiota venyttelyn ja säännöllisen liikunnan avulla. Jos työskentelet ammattissa, jossa istut koko päivän, nouse välillä seisomaan ja tee pieni taukojumppa. Tämä saa veren kiertämään kehossasi

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat