Haluatko olla älykkäämpi? Näillä vinkeillä se onnistuu!

Jos haluat antaa itsestäsi älykkään vaikutelman, kokeile näitä vinkkejä!

Muun muassa muistia parantamalla, lukemalla ja katsomalla elokuvia annat itsestäsi älykkäämmän vaikutelman.

1. Paranna muistiasi

Se, mikä perinteisesti mielletään älykkyydeksi onkin itse asiassa hyvän muistin omaamista. Jos pystyt muistamaan hyvin lukemasi, voit käyttää tietoa paremmin hyväksesi ja myös vaikutat älykkäämmältä, koska muistat yksityiskohtaista tietoa esimerkiksi eri keskustelujen yhteydessä.

Esimerkiksi tiedon ryhmittely ja luokittelu auttaa muistamaan asioita paremmin. Muista myös huolehtia elämäntavoistasi, sillä siten pysyt virkeänä ja muistisi toimii paremmin.

2. Opiskele tehokkaammin

Vaikka koulusi olisivatkin loppuneet, älä lopeta opintojasi, vaan pyri kehittämään itseäsi. Panosta myös tapaan, jolla opit. Vanhat säännöt, kuten tekstin silmäily ennen siihen paneutumista, asioiden kertaaminen ja esimerkiksi muistikarttojen hyödyntäminen ovat oiva tapa tehostaa oppimista.

3. Lue, lue ja vielä kerran lue

Lue mahdollisimman monipuolisesti: maantietoa, rakkausromaaneja, tiedekirjoja ja sarjakuvia. Käytä myös nettiä hyödyksesi. Kuten vanha mainoslausekin sanoo – lukeminen kannattaa aina, sillä siten aivot saavat treeniä ja joudut keskittymään enemmän kuin esimerkiksi televisiota katsellessasi.

4. Ole utelias

Utelias ihminen on kiinnostunut ympäristöstään ja saa tietoa eri asioista enemmän kuin muut. Kysele, kyseenalaista ja tutki, niin aivosi hyödyntävät ympäristön oppeja, värejä ja muotoja.

5. Treenaa aivojasi

Tee erilaisia päättelytehtäviä, laske matikkaa, soita pianoa ja maalaa – kaikki nämä treenaavat aivojasi. Muista myös tehdä asioita, joissa et ole luonnostaan hyvä, sillä uusien taitojen kehittäminen on tärkeää myös aivojesi kannalta.

Lue myös:

    Uusimmat