Haluatko kuulla karhun murisevan 10 metrin päässä ja tuntea kiven värähtävän? Haltian näyttelyssä luonto tulee iholle

1:59

Luontokeskus Haltiassa Espoon Nuuksiossa voi tehdä metsäretken sukkasillaan. Tänään aukeava ääninäyttely tuo metsän eläimet iholle.

Haltian yöretki-näyttelytila on käynyt läpi muodonmuutoksen. Uudessa näyttelyssä kelopuut soivat, vesi solisee, karhu tuhisee ja tanner tärähtää. Äänimaisemassa on esillä myös sateen ropinaa, myrskytuulta, salaman jyrinää, linnunlaulua ja tulen rätinää.

Näyttelyn on suunnitellut äänitaiteilija Kirsi Ihalainen, joka on taltioinut äänimaailmaa 22 kauittimeen. Kauittimia on kätketty useisiin eri paikkoihin, mikä mahdollistaa todentuntuisen luontokokemuksen.

Ihalainen on äänittänyt ja koonnut uniikkeja äänimaisemia äänitysmatkoiltaan eri puolilla Suomea. Hän on tarponut umpihangessa laitteiston kanssa ja äänittänyt erämaassa keskellä villiä luontoa. Muun muassa karhut murisivat hänestä vain 10 metrin päässä. Äänitykset ovat aitoja luonnonäänityksiä.

Äänet kulkevat tilassa ylhäältä alas ja huoneen poikki, jolloin syntyy kokemus siitä, miten lintu lentää ohitse tai miten sateen ääni muuttuu, kun pisarat iskeytyvät maahan. Kävijä voi myös painaa korvan puuta vasten ja kuunnella kelopuun sointia tai tunnustella kiven värähtelyä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja