Mainos

Halonen Ukrainan kriisistä: Kansainvälisten järjestöjen olisi pitänyt toimia aikaisemmin

Presidentti Tarja Halonen sanoo, että kansainväliset järjestöjen, kuten Etyj:n kapasiteettia olisi pitänyt käyttää aikaisemmin Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi.

Presidentti Tarja Halonen muistutti, että ongelmat ovat usein syvempiä ja moniulotteisempia kuin miltä aluksi vaikuttaa. MTV Uutiset haastatteli Halosta SuomiAreenalla.

– Ongelma on, että äänenpainoja ja sanktioita voidaan tiukentaa, mutta mikä sitten on se tekijä, millä tullaan takaisin päin ettei jäädä umpikujaan, Halonen totesi.

– Tässä vaiheessa voin sanoa, että Etyj ja muutkin kansainväliset järjestöt - niiden kapasiteettia olisi pitänyt käyttää aikaisemmin.

"Etyj-kokouksessa jouduttiin ikävään tilanteeseen"

Haloselta kysyttiin myös Helsingissä järjestetystä Etyj-kokouksesta. Suomi joutui estämään Venäjän Etyj-delegaation osallistumisen Etyj:n parlamentaariseen yleiskokoukseen Helsingissä sanktioiden takia. Halosen mukaan Suomi joutui tämän takia ikävän tilanteeseen.

– Mielestäni Suomen hallitus oli aika ikävällä tavalla puun ja kuoren välissä, niin kuin he itsekin sanoivat. Siinä nähden että olemme jäsenenä useissa eri kansainvälisissä yhteisöissä ja näiden yhteisöjen asema olisi tiukkaan katsoa se, milloin kunkin asettamat vaatimukset menevät sen oman alueen yli.

Halonen totesi, että Etyj:n parlamentaarisen yleiskokouksen tarkoitus on se, että kaikkien pitäisi pystyä keskustelemaan keskenään.

– En lähde sanomaan mikä oli virhe, tuli ikävä mutka tilanteeseen. Toivottavasti tästä otettiin opiksi, Halonen lisäsi.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.