Mainos

Halonen: Toivon ihmisten olevan avarakatseisia ja kärsivällisiä

Presidentti Tarja Halosen mukaan kaikki värikkään vuoden tapahtumat kuten Wikileaks-vuodot, poliittinen jyrkkyys ja talouskriisi, eivät ole olleet toivottavia.

– Toivoisin, että ihmiset olisivat avarakatseisia, kärsivällisiä ja ymmärtäväisiä. Toivoisin myös, että ihmiset olisivat erittäin sitkeitä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävien tulevaisuuden suunnitelmien puolesta, presidentti Tarja Halonen sanoo itsenäisyyspäivän haastattelussa.

Kestävä kehitys ja ekologisuus näkyvät arjessa

Linnan juhlien teemana on tänä vuonna kestävä kehitys ja yhteiskunnan oikeudenmukaisuus.

– Meidän tavoitteenamme on noin vuodessa tehdä ehdotuksia siitä, millä tavalla voisimme yhdistää ekologisesti kestävän, taloudellisesti tuottavan ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen maailman. Tämä ei ole mikään ihan pieni tehtävä. Myös suomalaisten on tärkeää tuntea asuvansa puhtaassa ja oikeudenmukaisessa ja vauraalta tuntuvassa maassa, Halonen sanoo.

Halosen mukaan juhlien lisäksi nämä teemat näkyvät myös presidenttiparin työssä ja arjessa.

– Ekologisuus näkyy myös kotonamme. Jos puhutaan jokapäiväisestä toiminnasta, niin kyllä jätteet kiertävät ja energiaa pyrimme säästämään, tosin vanha talo ei ole siinä parhaita mahdollisia, jatkaa tohtori Pentti Arajärvi.

Katso itsenäisyyspäivän haastattelu:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.