Mainos

Halonen tapaa Putinin keisarinnan palatsissa

Presidentti Tarja Halonen ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat sunnuntaina Pietarin ulkopuolella Tsarskoje Selossa, keisarinna Katariinan palatsissa. Halonen saa silloin tuoreimmat kuulumiset Putinin tapaamisesta Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin kanssa.

Presidenttien tapaamisen yhteydessä on ollut tarkoitus allekirjoittaa Suomen ja Venäjän investointisuojasopimus, mutta viime hetken vaikeudet näyttivät estävän tämän. Allekirjoitusvaltuuksia ei ole voitu panna presidentin esittelyn listalle. Jos sopimuksesta syntyisi viime hetkellä yhteisymmärrys, vaadittaisiin ylimääräinen esittely. Presidentti itse ei allekirjoita sopimuksia, vaan tehtävään valtuutetaan valtioneuvoston jäsen tai virkamies.

Vierailu jatkuu maanantaina, jolloin Halonen käy tutustumassa Primorskin eli Koiviston öljysatamaan. Hän käy myös Viipurissa, Viipurin linnassa ja Alvar Aallon suunnittelemassa kirjastossa. Ennen paluutaan Helsinkiin Halonen tutustuu rajalla Torfjanovkan ja Vaalimaan raja-asemien toimintaan. Matkalla on mukana myös valiokuntaneuvos Pentti Arajärvi.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.